HPK – HIFK 1 – 4 (1-1, 0-2, 0-1)

Sunnuntaina Hämeenlinnan iltapäivämatsiin saapui kaksi joukkuetta, jotka olivat saaneet erinomaisen välieräsarjan aikaiseksi. Stadin Gimmojen tavoite oli selkeä, sarja poikki ja finaaleihin. Joukkueen varakapteeni Johanna Kemppainen on nauttinut runkosarjan jälkeisestä ajasta, oma tekeminen on ollut erittäin hyvää tiukassa sarjassa HPK:ta vastaan. Iltapäivään lähtiessäkin hän iloisesti itseluottamusta uhkuen kommentoi: ”hyvä ja luottavainen fiilis. Nämä ovat kauden parhaita pelejä”.

IFK jatkoi aktiivista pelaamistaan hyökkäyspäädyssä ja omissa taasen uhrautuvaisesti puolustettiin. Ensimmäisen erän loppupuoliskolla Kemppainen karvasi kiekon itselleen ja harhautti maalivahdin ohjaten kiekon maaliin. Sävel oli selvä hänen itsensä kertomana: ”kyllä harhautus oli heti mielessä. Maalivahti on niin iso ja peittävä, joten tiesin että hänet on saatava poikittaisliikkeeseen ja se onnistui”. HPK pysyi pelissä mukana tasoitusosumallaan ennen erätauon alkua.

Toiseen erään tultaessa Gimmat olivat päättäneet tehdä tarvittavat maalit ja pitää huolen siitä, että finaaleihin mennään. Toisen maalin Kemppainen ohjasi Siiri Yrjölän siniviivalaukauksesta maaliin. Hetkeä myöhemmin Clara Rozier vei HIFK:n jo kahden maalin johtoon. HPK:lle tarjoutui paikka vielä kolmannen erän alussa päästä peliin mukaan, kun Gimmat istui kahden pelaajan voimin jäähypenkillä. Hämeenlinnalaiset eivät kuitenkaan saaneet maalia aikaan. Kemppaisen mukaan nämä olivat tahtopelejä: ”nämä pelit yleensä ratkeavat sillä, kuka haluaa eniten. Mielestäni nostettiin joka pelissä tasoa ja tänään näytettiin erityisesti, että kuulutaan finaaliin. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa ja se tuotti tulosta”.

Lopullinen niitti oli Sanni Vanhasen maali, joka varmisti IFK:n finaalipaikan Kiekko-Espoota vastaan. Päätössummerin jälkeen Kemppainen oli innoissaan tulevasta finaalisarjasta: ”tiedetään, että ottelusarja tulee olemaan tiukka, eikä todennäköisesti ratkea kolmessa pelissä. Espoo oli tosi kova runkosarjan lopussa ja haluavat varmasti viime vuoden finaalitappion jälkeen haastaa meidät. Olemme kuitenkin valmiit ja tiedämme mihin pystymme”.

Naisten Liigan finaalien tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.