HPK – HIFK 4 – 5 (2-1, 0-3, 2-1)

Stadin Gimmojen ja HPK:n välieräsarja tarjoaa katsojille huikean draaman kaaren. IFK lähti Hämeenlinnaan hakemaan takaisin kotietua. Gimmat pelasivat uhrautuvaisesti ja kiekkoa syötiin oman maalin edessä. Avausmaali nähtiin, kun Athena Locatelli toi kiekon hyökkäysalueelle, josta kiekko siirrettiin Pauliina Salosen kautta Sanni Vanhaselle, jonka lavasta kiekko löysi tiensä maaliin. HPK kuitenkin pääsi erätauolle maalin johdossa, kun se rankaisi ankarasti IFK:n parista virheestä. Katsomon puolella jännitystä riittää yllin kyllin ja Salonen myönsi sarjan erinomaisuuden: ”vauhdikasta peliä ja tilanteita tulee molempiin päihin. Koko ajan saa kamppailla kovaa, niin onhan se viihdyttävää”.

Toisen erän alussa Michaela Pejzlovan maalin johtanut laukaus tasoitti pelin. Locatelli vei Gimmat taas johtoon mahtavalla laukauksellaan, jota tarkisteltiin vielä videolta. Esityön maaliin tekivät Nelly Andersson ja Vanhanen. Illan ainoan ylivoimamaalin viimeisteli Salonen Pejzlovan esityöstä. Näin toiselle erätauolle päästiin kahden maalin johdossa.

Toisessa ja kolmannessa erässä nähtiin paljon jäähyjä, johon Salonen kommentoi: ”tietenkin aina kun tulee erikoistilanteita, niin se vähän rikkoo sitä pelirytmiä, mutta hoidettiin tänään hyvin yv ja av”. Kevään pelit ovat kuitenkin aina arvaamattomia ja HPK kampesi itsensä väkisin tasoihin kolmannen erän maaleillaan. Gimmojen voittomaali syntyi Salosen lavasta rystyvedolla reilu kolme minuuttia ennen loppusummeria. Salonen kahdella maalillaan ei myöntänyt lapansa olleen erityisen kuuma vaan jakoi kiitosta ketjukavereilleen: ”kuumasta lavasta en tiedä, mutta onneksi tuli nyt tähän kohtaan nuo maalit. Helppo oli laittaa kavereiden hyvästä esityöstä sisään”.

Vauhdikas ilta sai vielä erittäin jännittävän lopun, kun HPK ajoi koko kentällisellään survomaan kiekkoa Gimmojen maalivahdin Kiia Lahtisen selän taakse. Videotarkistuksessa varmistui, että tasoitusmaalia ei syntynyt. Kotietu siis ryöstettiin takaisin ja sarja jatkuu lauantaina kotona Pirkkolassa. Salosen teemat lauantaille oli selkeät: ”jatketaan meidän omaa peliä ja pidetään tempo päällä. Sekä yritetään olla itse antamatta vastustajalle paikkoja kääntää peliä niille.”

Ottelusarja jatkuu Pirkkolassa lauantaina klo 13:00. Ovet aukeaa klo 12:30. Liput Ticketmasterista.

Kuva: Timo Savela