HIFK – KÄRPÄT 6 – 0 (0-0, 3-0, 3-0)

HIFK:n 125-vuotisjuhlapäivänä, 15.10.2022, pelattiin Naisten Liigaa Stadin Gimmojen ja Kärppien välillä. Ottelun ensimmäinen erä meni tasaisissa merkeissä ja päättyi lukemiin 0-0. Maalivahtien torjunnat HIFK Lumi Jääskeläinen kolme ja Kärpät Iina Oilinki 11.

Toinen erä eteni reilut seitsemän minuuttia kun Kärpille tuomittiin kaksiminuuttinen. IFK:n taitava Michaela Pejzlova viimeisteli kotijoukkueelle 1-0-maalin upealla läpiajolla ylivoimalla ajassa 28:18. Eveliina Kitula iski kotijoukkueelle toisen maalin ajassa 34:57 Pejzlovan ja Siiri Yrjölän syötöistä. Muutama minuutti myöhemmin Pejzlova riisti kiekon Kärppä-pelaajalta ja taituroi Gimmat näyttävästi jo 3-0-johtoon. Nämä lukemat jäivät voimaan erän loputtua. Torjunnat Jääskeläinen kolme ja Oilinki 12.

Kolmas erä oli kotijoukkueen näytöstä. Kärppien maalilla Oilinki oli kovassa paineessa ja hänelle kirjattiin erässä huimat 29 torjuntaa. Ajassa 58:15 Sanni Vanhanen nosti IFK:n jo neljän maalin johtoon Julia Liikalan ja Yrjölän syötöistä ylivoimalla. Entinen Kärppä-kasvatti Veera Huotari ohjasi kauden ensimmäisensä entistä seuraansa vastaan ja kuittasi Gimmojen 5-0-maalin ajassa 59:48 Kitulan syötöstä. Reilusta johdosta huolimatta IFK yritti kirjaimellisesti täydet 60minuuttia, ja lopullisen sinetin iski Vanhanen maalinedusruuhkasta ajassa 59:59. Syöttäjinä Liikala ja Emilia Vesa. Torjunnat viimeisessä erässä Jääskeläinen kolme ja Oilinki 29. Jääskeläiselle kauden ensimmäinen nollapeli. Giimmoille selkeä 6-0-voitto mukavasti myös emoseuran juhlapäivän kunniaksi.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Kärppien Iina Oilinki ja Gimmojen Michaela Pejzlova. Raskaan työn raataja -palkinnon sai tänään Gimmojen Nenna Mehtonen.