KÄRPÄT – HIFK 1 – 10 (1-3, 0-3, 0-4)

Naisten Liigan joulutauon jälkeen avannut ottelukierros vei Stadin Gimmat pelaamaan Raaheen Kärppiä vastaan. Ottelun ensimmäisen maalin tekivät Kärpät ajassa 09:07 Emma Ekoluoman toimesta. Vain muutaman minuutin päästä alkuviikolla tyttöjen MM-kisoista kotiutuneista HIFK-pelaajista Erica Korhonen tasoitti pelin 1-1:een. Syöttäjänä toinen Gimmojen viidestä MM-edustajasta, Sara Suhonen. Ajassa 16:39 Kärpille sattui musta vaihto kun yhdestä vihellyksestä tuomittiin kaksi jäähyä. HIFK ei jätä tilaisuutta käyttämättä ja käytännössä ottelun voi sanoa ratkenneen näihin jäähyihin. Ajassa 16:53 Emilia Vesa iski IFK:n 1-2 maalin Siiri Yrjölän ja Michaela Pejzlovan syötöistä. Alle minuutti, ja tällä kertaa ylivoimamaalin teki Yrjölä. Ajassa 17:37 syntyneen 1-3-osuman syöttivät Pejzlova ja Johanna Kemppainen. Erä päättyi näihin lukemiin. HIFK:n maalilla pitkästä aikaa pelannut Iina Kuusela liimasi kaikkiaan 13 vetoa ja Kärppien Malviina Kortessalo ehti 10 kiekon tielle.

Toisessa erässä Kärpät eivät pysty pistämään Gimmoille kapuloita rattaisiin. 1-4- ja 1-5-osumat syntyivät Pejzlovan mailasta, syöttäjinä Clara Rozier ja Julia Liikala. Ajassa 37:55 puolustaja Nenna Mehtonen iski kiekon Kärppien maaliin maalillenousun päätteeksi. Syötön hän sai Sanni Vanhaselta, joka palasi Liigaan myös Tyttöleijonista. Erä päättyi lukemiin 1-6. Torjunnat Kortessalo 9 ja Kuusela 8.

Kolmas erä alkoi IFK:n ylivoimalla, jonka päätteeksi Yrjölä teki ottelun toisen maalinsa. Syöttäjinä Pejzlova ja Liikala, maalin syntyaika 41:29. Seuraavalla minuutilla parivaljakko Vanhanen-Vesa iski lukemiksi 1-8. Osuman jälkeen Kärppien valmennus Sanna Lankosaaren johdolla otti aikalisän. Tämäkään ei tänään enää pelasta Kärppiä. IFK osui vielä kahdesti; ajassa 49:30 syntyneellä Athena Locatellin maalilla, jonka syöttäjäksi merkittiin Vesa. Ajassa 54:30 Rozier iski ottelun loppulukemiksi jäävän 1-10-maalin Pejzlovan syötöstä. Kortessalolla on viimeisessä erässä 11 torjuntaa ja Kuuselalla 7.

Gimmoille kolme pistettä Raahesta 260 katsojan edessä ja matka jatkuu huomiseksi Kuortaneelle. IFK:n parhaana palkittiin Pejzlova ja Kärpistä Ekoluoma.