Ilves – HIFK 2 – 3 (2-3, 0-0, 0-0)

Sunnuntaina 10.10. HIFK kohtasi Tampereen Tesomalla Ilveksen. Ottelun ensimmäisistä minuuteista lähtien oli selvää, että molemmat joukkueet halusivat kiihkeästi tarjolla olevat kolme pistettä. Avausmaali nähtiin ajassa 03:34 Ilveksen pelatessa ylivoimalla, kun Anniina Kaitalan veto hyökkäyssiniviivalta osui ja upposi siirtäen kotijoukkueen 1-0- johtoon. Tasan kaksi minuuttia tästä HIFK kavensi lukemiksi 1-1, kun Emmanuelle Passard ohjasi kiekon maaliin Veronika Lorencovan syötöstä. Vieraat siirtyivät 1-2-johtoon ajassa 08:07, kun Ilves purki alivoimatilanteen ja HIFK lähti uuteen nousuun omalta kenttäpuoliskolta. Nenna Mehtosen nousu laitaa pitkin ja syöttö Karoliina Rantamäelle, jonka taidokas pyörähdys rystyvetoon harhautti maalivahti Anni Keisalan. HIFK:n ylivoimamaalin toiseksi syöttäjäksi merkattiin Matilda Nilsson. Gimmat haki raivokkaasti lisäpisteitä kasvattaakseen maalieroa ja ajassa 13:54 tämä tuottikin tulosta, kun Passard niittasi toistamiseen ja siirsi vieraat 1–3 johtoon, syöttäjinä Lorencova ja Liikala. Ensimmäiseen erään mahtui vielä Ilveksen kavennusmaali ajassa 16:26, kun HIFK:n syöttö Ilveksen puolustusalueelta epäonnistui ja kotijoukkueen nopea vastahyökkäys 2 vs. 1 tilanteesta kaventaa ottelulukemat 2 – 3 Janette Jokikokon maalilla. Torjunnat ensimmäisessä erässä: Ilves Anni Keisala 9 ja IFK Kiia Lahtinen 8.

Toinen erä alkoi HIFK:n alivoimalla, maali pidettiin kuitenkin puhtaana ja HIFK katkaisi tehokkaasti Ilveksen hyökkäysyritykset. Kotijoukkue oli kärkäs tasoittamaan pelin, mutta vierasjoukkueen tehokas puolustuspeli ja Kiia Lahtisen varmat torjunnat pitivät pelin loppuun asti lukemissa 2–3. Kolmannen erän lopulla Ilves otti aikalisän ja maalivahti Keisalan ulos maalilta. Ilves haastoi loppuun asti mutta HIFK piti pintansa ja otti kolme pistettä. Kaiken kaikkiaan Tesomalla nähtiin erinomaisen viihdyttävää lätkää ja tasaväkinen taistelu.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Ilveksen Anni Keisala ja HIFK:n Emmanuelle Passard.

Tilastot

IFK:n seuraava ottelu on ensi perjantaina Tapiolassa klo 19:05 ja vastassa sarjajohtaja sekä hallitseva Suomen mestari Kiekko-Espoo. Seuraava kotiottelu pelataan su 24.10. RoKi:a vastaan klo 15:00 alkaen. Liput Ticketmasterista