Kärpät – HIFK 0 – 4 (0-1, 0-1, 0-2)

Gimmojen pohjoisen reissulla sunnuntaina Raksilassa kohdattiin Kärpät. Ensimmäinen erä alkoi IFK:n vahvalla paineella ja vasta neljän minuutin kohdalla Kärpät pääsivät vierasjoukkueen puolustusalueelle. Erä jatkui tasaisena ja molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa puolustuspeliä. Avausmaali nähtiin vasta ajassa 18:18, kun Veronica Lorencova katkaisi Kärppien hyökkäyksen HIFK:n puolustusalueella, syötti kiekon laidan kautta itselleen ja toimitti kiekon rystyvedolla maaliin. Syöttäjiä tähän maaliin ei merkattu ja toiseen erään siirryttiin Gimmojen johtaessa 0-1. Torjunnat Kärppien Kati Asikainen 8 ja HIFK:n Iina Kuusela 6.

Toisessa erässä tasainen vääntö jatkui. Ajassa 24:23 HIFK pääsi niskanpäälle, kun Athena Locatelli veti hyökkäyssiniseltä takalaidan kautta kulmaan Julia Liikalalle, jonka jatkosyöttö tavoitti Lorencovan. ”Vero” niittasi tarkasti oikeaan yläkulmaan ja vierasjoukkue siirtyi 0-2 johtoon. Kolmanteen erään siirryttiin lukemissa 0-2. Torjunnat toisessa erässä: Asikainen 16 ja Kuusela 10.

Kolmannessa erässä Kärpät ryhdistäytyivät ja ottivat pelin haltuun. IFK sai useamman jäähyn ja Kärpät pääsivät pelaamaan 5vs3 ylivoimaa, joka ei tuottanut tulosta. Tämä katkaisi selkeästi Kärppien selkärangan ja ajassa 52:20 vieraat siirtyivät 0-3 johtoon. Maalintekijänä Lorencova, joka täräytti kypärätempun Siiri Yrjölän ja Liikalan syötöistä. Lorencovalle hienosti ensimmäinen kypärätemppu Naisten Liigassa. Gimmat pitivät paineen Kärppien puolustusalueella. Ajassa 52:55 Liikala rankaisee Kärppiä vielä kerran ylivoimalla, ja siirtää ylänurkkavedollaan HIFK:n 0-4 johtoon. Syötöt maaliin toimittivat Locatelli ja Michaela Pejzlova. Samassa ajassa Kärpät ottivat aikalisän. Aikalisästä ja kovasta yrityksestä ja yhdestä ylivoimasta huolimatta Kärpät eivät päässeet HIFK:n kurinalaisen puolustuksen läpi ja Kuusela säilytti nollat loppuun saakka. Kolmannen erän torjunnat: Asikainen 7 ja Kuusela 14.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Kärppien Oona Havana ja HIFK:lta hattutempun tehnyt Veronica Lorencova.

Stadin Gimmojen seuraava matsi pelataan himassa Pirkkolassa lauantaina 9.10. klo 16:00 ja vieraaksi saadaan Team Kuortane. Liput Ticketmasterista tai Pirkkolan jäähallin ovelta.