HIFK – KÄRPÄT 3 – 0 (1-0, 1-0, 1-0)

Tänään Pirkkolassa oli pelin henki selvä – Kärpät olivat pakkovoiton edessä mikäli meinaisivat jatkaa ottelusarjan pelaamista vielä tämän päivän jälkeen. Ensimmäinen erä alkoikin Kärppien määrätietoisella pelillä kohti Gimmojen maalia. Ajassa 04:34 HIFK sai jäähyn, ja Kärpät pääsi pyörittämään ylivoimaa. Gimmat puolusti kuitenkin hyvin ja jäähy selvitettiin. Ajassa 11:49 Kärpät pääsi toistamiseen ylivoimalle. IFK kesti ja maalivahti Iina Kuusela sai pari kertaa venyä parhaimpaansa. Kun tästä jäähystä päästiin, seuraava tuli ajassa 13:39. Tämäkin jäähy selvitettiin ja sitten ajassa 18:47 riemu repesi IFK-leirissä ensimmäisen kerran. Syöttöketju alkoi jo omasta päästä kun Athena Locatelli avasi Julia Liikalalle, joka jatkoi Michaela Pejzlovalle. Pejzlova toi hyökkäyksen sinisen yli ja näki Karoliina Rantamäen takatolpalla. IFK:n 1-0-johdossa siirryttiin ensimmäiselle erätauolle. Torjunnat HIFK Kuusela 14 ja Kärpät Kati Asikainen 5.

Toisessa erässä HIFK sai omasta kiekollisesta pelistään paremmin kiinni. Ajassa 33:48 IFK sai ylivoiman, ja ei enää tästä erehtynyt. Kun kello löi 34:57, kiekko oli toistamiseen Kärppä-maalissa. Maalintekijänä jälleen Rantamäki, joka sai osumaan syötön Johanna Kemppaiselta ja Locatellilta. Ensimmäiseen erään verrattuna kääntyivät osat toisinpäin. Erässä ei enää lisämaaleja nähty ja tauolle Gimmojen johdossa 2-0. Torjunnat Kuusela 7 ja Asikainen 16.

Kolmas erä oli tasaisempaa vääntöä. Ajassa 43:13 IFK kasvatti johtoaan jo 3-0:aan, kun Locatelli kiskaisi siniviivalta kiekon Asikaisen taakse. Maaliin ei merkitä syöttäjiä. Samassa ajassa Kärpät otti aikalisän. Ajassa 52:40 Kärpät otti Asikaisen pois maaliltaan. IFK:lle tuomittiin vielä 2 + 10min. jäähy ja ajassa 57:44 vielä toinen jäähy. Gimmat kuitenkin kesti ja voitti ottelun lukemin 3-0 ja samoin lukemin välieräsarjansa. HIFK teki jääkiekkohistoriaa edeten ensimmäistä kertaa koskaan Naisten pääsarjan finaaliin. Torjunnat viimeisessä erässä Kuusela 9 ja Asikainen 10.

HIFK:n päävalmentaja Saara Niemi:
– Kärpät laittoi kaiken peliin. Varsinkin ekassa erässä puolustettiin paljon. Tänään ei päästy yhtä paljon paikoille kuin aiemmissa matseissa mutta oltiin tehokkaita. Kolmannessa erässä nähtiin joukkueen taistelevan uhrautuvasti ja hoidettiin hyvin vielä lopun jäähysuma. Henkisellä tasolla pystyttiin elämään tässä hetkessä, se auttoi tänään.

HIFK:n kokenut kapteeni Karoliina Rantamäki:
Puolustettiin hyvin joukkueena ja pelattiin kurinalaisesti. Luotettiin omaan pelaamiseen ja siihen että työ lopulta palkitaan.