HIFK – HPK   6 – 3   (4-2, 0-1, 2-0)

Hyvällä itseluottamuksella varustettu Stadin Gimmat kohtasivat kotipelissä perjantaina HPK:n naiset Hämeenlinnasta. Vauhdikkaassa ja kovassa pelissä nähtiin HIFK:lta hienoa syöttelypeliä, tyylikkäitä maaleja ja otettiin kolme pinnaa himaan. Erityismainintana Olivia Kylliäisen liigauran ensimmäinen byyri!

Matsi löytyy kokonaisuudessaan ja pelaajahaastatteluineen Gimmojen YouTube-kanavalta.

Gimmojen ensimmäinen erä alkoi vauhdilla, HPK:lla on vaikeuksia omassa päädyssä ja HIFK pääsi pyörittämään peliä. Ajassa 05:13 nähtiin ottelun ensimmäinen maali, kun Nenna Mehtonen pääsi Satu-Maaria Vihervuoren syötöstä koko kentän läpi ja kolmen HPK:n pelaajan ohi maalille siirtäen kotijoukkueen 1-0-johtoon komealla rystynostolla yläkulmaan. Minuuttiakaan ei ehtinyt kulua, kun Emmanuelle Passardin tyylikäs poikittainen keskilinjan ylitys ja tarkka veto alakulmaan siirsi Gimmat 2-0-johtoon. HIFK:n toisen maalin syöttäjänä oli Julia Liikala.

Ajassa 06:05 HPK otti aikalisän, joka kuitattiin tylysti ajassa 10:53, kun Matilda Nilssonin tarkka sijoitus etukulmasta siirsi Gimmat jo 3-0-johtoon. Syöttäjinä kolmanteen maaliin Michaela Pejzlova ja Mikaela Saukkonen. Kolmen maalin takaa-ajo ei lannistanut HPK:ta, kova karvauspeli ja vaaralliset oman pään lähdöt tuottivat tulosta, kun ajassa 13:19 Saara Kolehmainen kavensi ottelulukemat 3-1. Reilu minuutti ennen erän loppua Olivia Kylliäinen vapautui Veronika Lorencovan syötöstä ja nousi ennakkoluulottomasti yli hyökkäyssiniviivan, HPK:n puolustuksen nukkuessa Kylliäinen ratkaisi tilanteen itse ja siirsi Gimmat 4-1-johtoon tehden liigauransa ensimmäisen maalin. HPK pääsi kuitenkin vielä erän lopussa, ajassa 19:30 näpäyttämään ja kavensi ottelulukemat 4-2 Kiti Seikkulan maalilla.

”Oikein hyvältä maistui pitkään odotettu ensimmäinen maali, nyt kun se viimein tuli”, hymyilee Kylliäinen erätaukohaastattelussa.

HPK aloitti toisen erän vahvasti ja pääsi kaventamaan 4-3-lukemiin ajassa 24:06 Saimi Lehdon maalilla. Molemmat joukkueet kamppailivat kovaa ja hakivat lisää maaleja, joita ei kuitenkaan enää toisessa erässä nähty. Kolmas erä alkoi Gimmojen ylivoimalla ja ajassa 40:37 Pejzlovan jäätävän hieno syöttö ja Clara Rozierin tarkka veto siirsivät HIFK:n 5-3-johtoon. Ajassa 42:52 HIFK kasvatti vielä kerran maalisaldoaan, kun Pejzlovan tarkka syöttö tavoitti maalin kulmalla passissa olevan Nilssonin, joka maalasi Gimmojen kuudennen osuman.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin HIFK:n Michaela Pejzlova ja HPK:n Livia Kubekovaja. Tsemppareina palkittiin HIFK:n Nenna Mehtonen ja HPK:n Saara Kolehmainen.