IFK – TPS 4 – 7  (2-2, 1-1, 1-4)

Toissa viikolla Turussa kohdanneet IFK ja TPS kohtasivat perjantai-illan ottelussa Malmilla. Edellisestä ottelusta voiton jatkoajalla napannut IFK aloitti ottelun maalinteon. Yksi IFN: tehokkaimmista tähän saakka ollut hyökkääjä Clara Rozier  rikkoi TPS-maalivahti Isabella Laihon kuparisen ja teki kauden seitsemännen maalinsa ajaessaan oikeaan aikaan maalille.

Aikaa kellossa oli kulunut 04:34. Syöttäjiksi osumaan merkittiin ketjukaverit Michaela Pejzlova ja Emmanuelle Passard. IFK:n toinen maali syntyi ajassa 10:46 Athena Locatellin mailasta. Syöttäjinä osumassa Passard ja Siiri Yrjölä. Kaksi minuuttia IFK:n osuman jälkeen koitti TPS:n ylivoima. TPS syötti IFK:n neliön läpi ja takatolpalle vapaaksi jäänyt Maija Otamo teki joukkueensa avausmaalin, 2-1. Erän viimeisellä minuutilla TPS joutui alivoimalle, ja yllättäen maaliverkko soikin IFK:n päässä. Maalintekijänä vain sekunti ennen erätaukoa syntyneessä osumassa oli Estelle Duvin. Torjunnat ensimmäisessä erässä IFK:n Lahtinen kaksi ja TPS:n Laiho 10.

Ottelun toinen erä alkoi IFK:n ylivoimalla, josta ei maalia syntynyt. Erän ensimmäinen tilastomerkintä oli IFK:n kaksiminuuttinen, jossa puntit tasoittuivat. Osumaan oivallisen vapauttavan syötön selän takaa antoi Krista Parkkonen ja viimeistelystä huolehti Miressa Mäkelä. 3-2-johtomaali syntyi ajassa 26:47. Erän seuraavan maalin teki TPS. 3-3-tasoituksen teki jälleen erän viimeisellä minuutilla irtokiekosta Duvin. Torjunnat erässä Lahtinen 11 ja Laiho 15.

Kolmannessa erässä Gimmat joutui heti ensimmäisellä minuutilla jäähylle. TPS:n ylivoima  jauhoi heti 3-4-johtomaalin. Maalintekijä Emmi  Metsä-Tokila. Tästä osumasta neljän minuutin kuluttua IFK:lle syntyi tilaisuus tappaa jälleen yksi alivoima. IFK kestikin hienosti, kunnes samaan aikaan jäähyn päättymisen kanssa kiekko löysi tiensä punaisten verkkoon viidennen kerran. Maalintekijänä Uchechi Udeh. Sitten alkoi käymään TPS:n jäähyaition ovi. Kolme perättäistä kaksiminuuttista ei kuitenkaan tuonut IFK:lle kavennusta. Reilu neljä minuuttia ennen erän päättymistä IFK:n kakkonen onnistui. Maalintekijänä ajassa 55:49 Pejzlova ja syöttäjät Mikaela Saukkonen sekä Nenna Mehtonen. IFK:n valmennus otti aikalisän ajassa 58:05 ja samaan aikaan maalivahti Lahtisen ulos maaliltaan. Tämän jälkeen kiekkoa ei kuitenkaan hallinnut kotijoukkue vaan joukkueensa sekä omaa henkilökohtaista maalisaldoaan paranteli jopa kahden osuman verran Duvin. Ottelun loppulukemat 4-7 ja kolme pistettä Turkuun. Torjunnat kolmannessa erässä Lahtinen kahdeksan ja Laiho kahdeksan.

IFK:n parhaana palkittiin tsekkihyökkääjä Michaela Pejzlova ja TPS:stä itseoikeutetusti Estelle Duvin.

IFK-kapteeni Karoliina Rantamäki pohti ottelun kulkua:
– Alku oli tosi hyvä ja eka erä oli ihan meidän hallussa. Sit päästettiin kaveri mukaan peliin ja ensimmäisen erän lopun TPS:n alivoima maali antoi niille mahdollisuuden päästä peliin mukaan. Me luotiin ihan riittävästi paikkoja mutta niistä olisi pitänyt vain tehdä paremmalla prosentilla maaleja.