IFK Naisten joukkueen Stadin Gimmojen lauantai käynnistyi vieraspelimatkalla Raumalle.

LUKKO – IFK 2 – 7 (1-2 , 1-2 , 0-3)

Itse ottelu Raumalla alkoi Gimmojen kannalta mollivoittoisesti, kun kotijoukkue ja hyökkääjä Veera Ollikainen onnistui maalinteossa ajassa 8:45. Gimmojen kapteeni Karoliina Rantamäki avasi joukkueensa maalitilin kuitenkin jo viisi minuuttia myöhemmin, syöttäjinä ketjukaverit Johanna Kemppainen ja Fanny Jalonen. Osuma oli Rantamäen ensimmäinen HIFK-paidassa. Tämä osuma vapautti selvästi Gimmojen peliä, ja vajaat pari minuuttia myöhemmin Hilma Kokkoniemi latasi kiekon maaliin Henni Virtasen syötöstä.

Ottelun toisen erän alkuun IFK sortui ottamaan jäähyn liian monesta pelaajasta jäällä. Gimmojen maalissa pelannut Lumi Jääskeläinen kesti kuitenkin raumalaisten rynnistyksen ja ottelun seuraavan maalin tekivät stadilaiset. Joukkueen nuorin pelaaja, vasta 16-vuotias Emmi Juusela venytti maaliverkkoa punaisten hyväksi. Hieman ottelun puolivälin jälkeen IFK:n Emmanuelle Passard pääsi ampumaan rangaistuslaukauksen, kun Juuselasta maalintekotilanteessa piti kiinni Lukon Roosa Kangasniemi. Passard harhautti Lukon maalissa pelanneen Johanna Niemen ja laittoi kiekon verkkoon, 1-4. Vajaa kaksi minuuttia tästä osumasta, ja jo tuli kylmää suihkua Gimmoille. Lukon Emilia Varpula pääsi yllättämään Jääskeläisen ja tilanne kahden erän jälkeen vieraille 2-4.

Kolmannessa erässä Gimmat hallitsi selkeästi kenttätapahtumia. Tämä näkyi myös tulostaululla, kun kovaan syysvireeseen yltynyt Kemppainen iski joukkueensa viidennen ja kuudennen osuman. Tämä kirvoitti Lukkoa ottamaan aikalisän. Aikalisäkään ei kuitenkaan tuonut muutosta raumalaisten peliin, ja Rantamäki viimeisteli ottelun päätöslukemiksi 2-7.  IFK:n maalilla Jääskeläiselle kertyi 24 torjuntaa, kun toisessa päässä Lukon Niemelle kertyi puolet enemmän.

Gimmojen kapteeni Karoliina Rantamäki kommentoi Lukko-ottelua:
” Lauantain pelin alku oli aika huono, tais jengillä jalat jäädä bussiin.. Onneks aika nopeesti saatiin peli tasoihin ja sit vielä toinen maali niin se vähän helpotti ja avas meidän omaa peliä. Kolmanteen erään lähettiin sit vähän paremmalla jalalla ja tehtiin siihen alkuun nopeesti pari maalia. Loppu peli olikin sit helpompi pelata ja kaveri tippu meiän kyydistä”.