HPK – HIFK 3 – 5 (1-0, 2-3, 0-2)

Runkosarjasijoitukset oli jo kaikkien joukkueiden osalta sementoitu ennen päätöskierrosta. Gimmat matkasivat Hämeenlinnaan kohtaamaan runkosarjan kolmosen HPK:n. Vaikka ottelulla ei ollut merkitystä sarjasijoitusten osalta, niin matsi tarjosi erittäin hyvän kenraaliharjoituksen pudotuspeleihin.

Joukkueen hyökkääjäkalustossa paikkansa vakiinnuttanut Anni Pere kertasi omaa runkosarjakokemustaan: ”kauteni on ollut nousujohteinen ja olen saanut enemmän roolia joukkueessa kuin muina kausina, mikä on mielestäni näkynyt omassa tekemisessäni todella hyvin. On helpompi pelata ja kehittyä kun saa paremman pelirytmin”.

Itse ottelu oli pitkään tasaista vaikkakin erikoistilanteita sai harjoitella runsaasti kummassakin päädyssä. Toisessa erässä Gimmat joutuivat hiukan purjeeseen ja hämeenlinnalaiset pääsivät jo 3-1 karkumatkalle. IFK:n päävalmentaja Saara Niemi otti aikalisän, viesti oli lyhyt ja ytimekäs ”jokaisen on nyt jätettävä kentälle kaikkensa”. Aikalisän neuvolla joukkue otti itseään niskasta kiinni ja sai hyvän kirivaihteen päälle. Peli tasoitettiin Peren ja Sanni Vanhasen maaleilla ennen kolmatta erää. Kolmanteen erään Gimmat olivat päättäneet, että runkosarja päätetään voittoon – ja näin myös tapahtui. Jalat liikkuivat hyvin koko kolmannen erän, ja voitto lähti HIFK:n mukaan kun Julia Liikala viimeisteli hattutemppunsa erän kahdella osumallaan.

Ottelun jälkeen Pere sanoitti voiton avaimet: ”joukkueena ryhdistäydyttiin ja jokainen alkoi hoitaa oman ruutunsa huolella”. Kauan Anni ei kuitenkaan ottelua analysoinut vaan siirsi ajatuksiaan jo tuleviin pudotuspeleihin ja asioihin joihin on keskityttävä: ”kentällä on pystyttävä vastaamaan fyysiseen peliin ja samalla tekemään kiekollisena peliä edistäviä ratkaisuja nopeasti”.

Gimmat kohtaavat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Oulun Kärpät. Ottelut pelataan seuraavasti:

1. PVE La 24.2. Pirkkola klo 14:30 HIFK – Kärpät

2. PVE Su 25.2. Pirkkola klo 15:00 HIFK – Kärpät

3. PVE To 29.2. Raksila klo 18:15 Kärpät – HIFK

4. PVE Pe 1.3. Raksila klo xx:xx Kärpät – HIFK (tarvittaessa)

5. PVE Su 3.3. Pirkkola 15:00 HIFK – Kärpät (tarvittaessa)

Liput puolivälierien kotimatseihin tulevat myyntiin tiistaina 20.2. Tervetuloa kannustamaan Gimmoja paikan päälle!

Kuva: Alise Harju @alisepics