Sport – HIFK   2 – 9   (0-2, 2-3, 0-4)

Pohjanmaan vieraskiertue päätettiin Vaasassa Gimmojen voittoon, kun Sport joutui taipumaan sarjakakkosen edessä lukemin 2-9. Ottelussa tehtiin myös ainutlaatuisia maaleja, kun Matilda Nilsson iski uransa 200. byyrin ja Satu-Maaria Vihervuori uransa ensimmäisen.

Gimmojen maalihanat aukesivat, kun Emmanuelle Passard iski ottelun ensimmäisen osuman Matilda Nilssonin maalin takaa tulleesta syötöstä ajassa 08:25. Avauserässä nähtiin lisää Nilssonin parhaimmistoa, kiekonriisto kulmasta ja vakuuttavat harhautukset siirsivät vieraat 0-2-johtoon ajassa 17:30.

Toisessa erässä, ajassa 26:48 syntyy HIFK:n kolmas maali, kun Anni Pere viimeisteli Mia Heikurin hyökkäyspään b-piste aloitusvoiton. Reilu minuutti tästä, Gimmat siirtyi 0-4-johtoon Nilssonin osumalla, syöttäjinä Julia Liikala ja Mikaela Saukkonen. Sportin vastaisku nähtiin kuitenkin heti perään, kun kotijoukkue kavensi Noora Myllärin osumalla lukemiin 1-4. Erän loppuun saatiin vielä Gimmojen viides maali, jonka viimeisteli Karoliina Rantamäki Rozierin ja Nilssonin syötöistä ja Sportin kavennus, kun Mylläri onnistui toistamiseen. Kolmanteen erään lähdettiin ottelulukemissa 2-5.

HIFK käytti hyväkseen kolmannen erän kolme ensimmäistä peliminuuttia ja maalasi kolmesti. Kuudennesta osumasta vastasi Rantamäki upeilla harhautuksillaan, syöttäjänä Liikala. Seitsemäs maali oli Satu-Maaria Vihervuoren käsialaa, syöttäjänä Veronika Lorencova ja kahdeksas osuma meni nimiin Passard, Nilsson, Saukkonen. Viimeisellä peliminuutilla Nilsson sinetöi ottelun ja teki kolmannen osumansa Liikalan syötöstä, ottelun loppulukemat 2-9 ja pisteet himaan myös Vaasasta.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Sportin Noora Mylläri ja HIFK:n Matilda Nilsson.

Maalivahtien torjunnat:
Sport Oona Mäki 10 + 14 + 11 = 35
HIFK Lumi Jääskeläinen 7 + 4 + 8 = 19

Pisteet:
Matilda Nilsson: 3 + 3 = 6
Julia Liikala: 0 + 4 = 4
Emmanuelle Passard: 2 + 0 = 2
Karoliina Rantamäki: 2 + 0 = 2
Mikaela Saukkonen: 0 + 2 = 2
Anni Pere: 1 + 0 = 1
Mia Heikuri: 0 + 1 = 1
Veronika Lorencova: 0 + 1 = 1

Ottelun tilastot

Seuraava ottelu skulataan himassa perjantaina 5.11. ja vieraaksi saapuu TPS.
Liput Ticketmasterista tai ovelta.