Viikonloppuna alkavat Naisten Liigan finaalit ja vastakkain asettuvat jo kolmatta kertaa peräkkäin toisilleen tutut HIFK ja Kiekko-Espoo. Stadin Gimmojen avainpelaajiin kuuluva varakapteeni Athéna Locatelli ja päävalmentaja Saara Niemi avasivat tunnelmiaan ennen kauden huipentumaa.

Niemi: ”pudotuspelit ovat olleet meille äärimmäisen tärkeitä kokemuksia joukkueena hieman rikkonaisesta talvesta johtuen. Olemme saaneet rutiinia otteisiimme ja hiottua pelinopeutta ja tempoa. Kentällisten kemiat ovat vahvistuneet. Jos pelimme ei olisi kehittynyt niin emme olisi [nyt] pelaamassa kauden huipennusta. Tottakai olen todella iloinen siitä, että kuntopuntari ollut nousujohteinen ja etenkin viime viikonloppu osoitti potentiaalimme”.

Locatelli jatkaa: “meillä oli tiukkoja matseja Kärppiä ja HPK:ta vastaan, mutta viimeisen kahden pelin aikana löysimme taas vahvuutemme ja maalinteon tehokkuuden. Joukkueellemme oli hyvä saada kaksi selkeää voittoa”. Joukkueen kapteenisto ei aio tuoda mitään erikoiskikkoja pukukoppiin finaaleja varten. “Asioita tulee tapahtumaan hetkessä, tunnelmat ja vibat elää ottelun sisällä. Nämä ovat kuitenkin tällä rosterilla kauden viimeiset pelit, joten tunnetta on varmasti mukana. Haluamme antaa kaikkemme, ja se tulee olemaan kopin tärkein teema”.

Niemi näkee finaalivastustajan laadukkaana joukkueena: ”Espoo pelaa tutulla sapluunalla, avaavat peliä luisteluun ja heillä on hyvä tempo molempiin suuntiin. Laukovat paljon viivasta ja kiekottomia menee maalille. [Valmentaja] Haapasen Sami on tehnyt hyvää työtä sen suhteen, että vuodesta toiseen uudet pelaajat taustoista riippumatta ovat omaksuneet espoolaisen pelityylin”. Runkosarjan otteluiden voitot menivät tasan. Locatelli: “voitimme Kiekko-Espoon kauden alussa, he voittivat meidät runkosarjan lopussa. Taistelu on tiukkaa ja tämä on kolmas kerta peräjälkeen, kun kohtaamme finaaleissa. Joukkueet ovat erilaiset mitä tulee taitoihin ja pelistrategiaan. Ratkaisevat erot tullaan näkemään mentaalipuolella”.

Niemi on hyvin samoilla linjoilla: ”näen, että meidän kiekollinen pelaaminen on monipuolisempaa. Halutaan totta kai viedä peliä, mutta se vaatii myös laadukkaan puolustuspelin vaihdosta toiseen ja kärsivällisyyttä. Meidän tulee vastata Espoon fyysisyyteen, he pyrkivät sillä horjuttamaan peliämme. Jos molemmat joukkueet pelaavat omalla tasollaan, pienet marginaalit ratkaisevat sekä taistelutahto. Meillä on kova halu voittaa, ottelu kerrallaan”.

Molemmat toivovat runsaasti HIFK-kannattajia katsomoon paikan päälle kauden huippuhetkiin. ”Nyt jos koskaan on erinomainen hetki näyttää meidän ison HIFK-yhteisön voima kaikille”, he päättävät.

 

FINAALIEN OTTELUOHJELMA

  • La 16.3. 14:45 Kiekko-Espoo – HIFK (Tapiola) – OSTA LIPUT
  • Su 17.3. 15:00 HIFK – Kiekko-Espoo (Pirkkola) – OSTA LIPUT
  • Ti 19.3. 18:45 Kiekko-Espoo – HIFK (Tapiola) – OSTA LIPUT

Tarvittaessa

  • To 21.3. 18:30 HIFK – Kiekko-Espoo (Pirkkola)
  • La 23.3. 15:15 Kiekko-Espoo – HIFK (Tapiola)