Kiekko-Espoo – HIFK 0 – 4 (0-1, 0-2, 0-1)

Finaalitaistelut jatkuivat tänään Espoossa. HIFK:n kokoonpano ei eilisestä ollut muuttunut joten siitä jatkettiin mihin eilen päästiin. Kiekko-Espoo sen sijaan oli jättänyt kokonaisen hyökkäysketjullisen pois kokoonpanostaan. Jo ensimmäisen erän alussa pelistä välittyi lauantain ensimmäistä peliä tiukempi intensiteetti. Ajassa 04:06 Espoo sai jäähyn, ja IFK pääsi koittamaan ylivoiman terävyyttä. Maalia ei kuitenkaan tästä vielä syntynyt. Uusi mahdollisuus ylivoimaosumaan koitti ajassa 09:13, mutta tästäkään ei vielä onnistuttu. Sen sijaan ajassa 13:22 Sanni Vanhasen kieputtelut ja yllättävä rystylaukaus olivat liikaa Espoon maalia vartioineelle Tiia Pajariselle, IFK johtoon 0-1. Syöttäjinä Emilia Vesa ja Clara Rozier. Nämä lukemat jäivät voimaan erän päätyttyä. Torjunnat Pajarinen 9 ja HIFK Kiia Lahtinen 7.

Toisessa erässä taistelu jatkuu. Ajassa 28:56 IFK sai jäähyn ja Espoo pääsi koittamaan ylivoimaa. Tämä päättyi tuloksetta. Kun taulun kello pysähtyi aikaan 36:32, taululle nousi IFK:n 0-2-johto. Maalintekijänä Nenna Mehtonen ja syöttäjänä Karoliina Rantamäki. Osuma syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. 20 sekuntia tästä niin Espoo jäähyili jälleen. Tämä kostautui, eikä Emilia Vesa erehdy vaan iski kiekon ohi Pajarisen ajassa 37:31. Syöttäjinä Siiri Yrjölä ja Michaela Pejzlova. Näihin lukemiin päätettiin toinen erä. Torjunnat Pajarinen 6 ja Lahtinen 9.

Kolmas erä alkoi Espoon jäähyllä ajassa 41:09. HIFK pääsi pyörittämään ja Athéna Locatelli iski kiekon yläbörsään ohi Pajarisen, 0-4. Syöttäjä Rozier. Minuutti tästä ja IFK jäähyilee. Ajassa 54:49 Espoo otti Sami Haapasen johdolla aikalisän. Samassa ajassa Espoo otti Pajarisen maaliltaan. Ajassa 56:11 Pajarinen palasi maalilleen ja otettiin pois ajassa 57:04. IFK sai jäähyn ajassa 58:00 ja otti aikalisän. Ajassa 59:09 Espoo sai jäähyn ja Pajarinen palasi maalilleen. IFK voitti 0-4 ja otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen. Torjunnat Pajarinen 4 ja Lahtinen 5. Lahtiselle nollapeli. Ottelusarjan seuraava peli pelataan tiistaina Helsingin jäähallissa klo 18:00 alkaen.

Michaela Pejzlova: – Tänään oli tärkeä voitto vieraissa. Tämä voi olla käännekohta sarjaan, mutta tiistain peli tulee olemaan vaikea. Se on vaikeinta kaikista jos haluaa voittaa mestaruuden. Tänään pelasimme todella hyvän 60-minuuttisen. Kiia oli loistava maalilla ja antoi meille lisää itseluottamusta. Espoota vastaan on aina todella fyysinen peli. Tiistaina Nordiksella Espoo laittaa varmasti kaiken mahdollisen peliin, ja niin mekin aiomme kotiyleisömme ja faniemme edessä tehdä.

TORJUNNAT:
Kiekko-Espoo Tiia Pajarinen 9 + 6 + 4 = 19 (Poissa maalilta: 54:49-56:11, 57:04-59:09)