HIFK – Kiekko-Espoo 9 – 2 (2-1, 3-0, 4-1)

Naisten Liigan finaalit alkoivat tänään Pirkkolasta. Stadin Gimmat olivat edellisen kerran kohdanneet Espoon joulukuussa 2022, joten kohtaaminen oli odotettu molemmissa leireissä. Ensimmäisessä erässä ajassa 11:16 Espoo sai jäähyn, josta IFK jauhoi ottelun avausmaalin. Tekijänä ajassa 12:57 syntyneessä maalissa oli Julia Liikala, jonka rannevedosta jopa juomapullo pomppasi ilmaan, HIFK 1-0 johtoon. Syöttäjinä Siiri Yrjölä ja Michaela Pejzlova. Reilu puoli minuuttia myöhemmin IFK sai jäähyn, ja IFK rankaisi puolestaan alivoimaisena. Liikala siirsi rystyllä Pejzlovan mailasta syntyneen reboundin Espoon maalivahdin Tiia Pajarisen ohi, 2-0. Erän lopulla IFK sai jäähyn ja tällä kertaa se kostautui omassa päässä. Julia Zielinska kavensi lukemat 2-1:een ajassa 19:08. Näistä lukemista jatkettiin toiseen erään. Torjunnat HIFK Kiia Lahtinen 4 ja Pajarinen 2.

Toisessa erässä espoolaiset selvittivät kaksi jäähyä onnistuneesti, ennen kuin IFK aiheutti heille ns. mustan minuutin. Ajassa 31:01 Sanni Vanhanen iski kiekon Pajarisen taakse Clara Rozierin ja Athená Locatellin syötöistä. Vain noin minuuttia myöhemmin ajassa 32:10 Vanhanen ja Vesa juonivat kiekon maaliin ja lukemiksi 4-1. Osuman jälkeen Espoon vastuuvalmentaja Sami Haapanen komensi joukkonsa aikalisälle. Tämän jälkeen Espoo sai kaksi jäähyä joista selvisi, kunnes erän lopulla ajassa 37:18 Vesa iski ottelun toisen maalinsa Vanhasen ja Erica Korhosen syötöistä. Erä päätyi lukemiin 5-1. Torjunnat Lahtinen 7 ja Pajarinen 7.

Kolmanteen erään Espoo vaihtoi maalilleen Minja Drufvan. Erä ei espoolaisittain alkanut vahvasti, kun ajassa 40:19 heille tuomittiin jäähy. Tästä IFK ei onnistunut, mutta ajassa 45:53 Rozier huiputti Pajarisen, 6-1. Syötön antoi Vesa. Ajassa 50:28 Pejzlova vei IFK:n jo 7-1 johtoon ja tasan kolme minuuttia myöhemmin maalin teki Karoliina Rantamäki, syöttäjinä Pejzlova ja Yrjölä. Ajassa 54:10 Tinja-Mariia Haukijärvi teki Espoolle 8-2-maalin. Ajassa 55:07 IFK teki vielä kuin sinetiksi yhden maalin kun Vanhanen sinetöi lukemiksi 9-2. Syöttäjinä Liikala ja Rantamäki. Ottelu päättyi näihin lukemiin ja IFK:lle ensimmäinen voitto finaalisarjassa. Torjunnat Lahtinen 3 ja Drufva 10. Lähes 300 henkinen IFK-painotteinen yleisö piti ottelussa erinomaista tunnelmaa yllä ja kotijoukkue sai sieltä erinomaisen tuen.

Seuraava ottelu pelataan sunnuntaina Tapiolassa klo 16:15 alkaen. Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin IFK:n Julia Liikala ja Espoon Nea Katajamäki. Suomen Urheiluhierojaopiston Raskaan työn raataja-palkinnolla palkittiin tänään kapteeni Karoliina Rantamäki.

Päävalmentaja Saara Niemi: – Hieman hermostunut alku meiltä, mutta saimme onnistumisia maalien muodossa ja toiseen erään saimme jo parempaa hyökkäyspeliäkin aikaiseksi. Hyvä startti, mutta jatkossa pelin vaade tulee kasvamaan ja meidän tulee olla vielä paremmin pelin ytimessä.

Julia Liikala: – Pelin alku oli meiltä vähän hakemista ja ehkä vähän jännittynyttä. Saatiin pari maalia siihen niin siitä se sitten alkoi rullaamaan ja pelin edetessä pystyttiin kokoajan parantamaan. Positiivista oli myös että tänään tehtiin paljon maaleja eli maalinteossa oli ainakin hyvää asennetta! Tottakai huomenna aloitetaan taas 0-0:sta ja pitää pystyä valmistautumaan siihen että Espoo tulee kovaa. Tulee varmasti olemaan taas ihan erilainen peli eli nyt ei voi jäädä nautiskelemaan tästä voitosta liikoja.