NAISTEN LIIGAN 1. VÄLIERÄOTTELU

KalPa – IFK 3 – 7 (1-3, 2-2, 0-2)

IFK aloitti Naisten Liigan välierät Kuopiossa. Ottelun aikainen alkamisaika klo 13:00 tiesi IFK:lle lähtöä Savoon jo edellisenä iltana. Kotijoukkue KalPa aloitti ottelun väkevästi. Ajassa 04:09 kiekko löysi Liisa Kastikaisen ohjauksen kautta tiensä Iina Kuuselan vartioimaan IFK-maaliin, kotijoukkue johtoon 1-0. Ajassa 08:19 KalPa pääsi ylivoimalle, muttei onnistunut. Ensimmäisen 10 minuutin jakson IFK:ta piti pelissä upeasti torjunut maalivahti Kuusela, jonka vartioimaa maalia KalPa:n maajoukkuenaiset yksi toisensa jälkeen ahdistelivat. Ajassa 12:51 IFK:lle puolestaan tarjoutui mahdollisuus ylivoimalla. Vain 7 sekuntia ylivoiman päättymisestä Johanna Kemppainen tasoitti ottelun laittaessaan irtokiekon KalPa-vahti Tiina Ranteen edestä maaliin. Syöttäjinä Krista Parkkonen ja Siiri Yrjölä. Maalin syntyaika 14:58. Puoli minuuttia IFK:n maalin jälkeen KalPa-pelaaja lähti jälleen istunnolle. Kun taulussa oli 16:55, IFK siirtyi 1-2-johtoon Miressa Mäkelän hienolla ohjausmaalilla ylivoimalla. Kiekko pomppasi niin vauhdikkaasti kentälle takaisin että maali piti tarkistaa vielä videolta. Otteluvalvojan tuomiona tilanteesta ansaittu maali. Syöttäjinä jälleen Yrjölä ja Parkkonen. Ennen erän päättymistä IFK jatkoi ahnetta pelaamistaan tuottaen nimiinsä vielä kolmannen maalin. Maalintekijänä ajassa 18:37 Ida Pasanen, syöttäjinä Henni Virtanen ja Athena Locatelli. Erä päättyi lukemiin 1-3. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä KalPa:n Ranne 13 ja IFK:n Kuusela 12.

Ottelun toinen erä antoi katsojille lisää jännittäviä vaiheita. Erä alkoi KalPa:n jäähyllä, josta IFK jäi maalitta. Ajassa 23:39 IFK puolestaan sai jäähyn. Jäähyn puolessa välissä IFK:lle tuomittiin vielä toinen jäähy väärästä vaihdosta. KalPa ei kuitenkaan onnistu, mutta hetkeä myöhemmin IFK-puolustus nukahti hetkeksi ja Tanja Niskanen pääsi puolittaiseen läpiajoon; 2-3 ajassa 28:45. IFK kuittasi kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa. Päivän toisella osumallaan Pasanen kasvatti IFK:n johdon lukemiin 2-4 ajassa 29:05. Syöttäjänä osumassa jälleen Yrjölä. Reilu minuutti tästä ja IFK:n päässä soi. Ajassa 30:17 Elisa Holopainen kavensi tarkalla laukauksella lukemiksi 3-4. Alle minuutti KalPa:n maalin jälkeen IFK maalasi jälleen kahden maalin johdon. 3-5-lukemat viimeisteli Michaela Pejzlova syöttäjinä Clara Rozier ja Petra Lamminaho. Lukemat kahden erän jälkeen 3-5. Torjunnat toisessa erässä KalPa Ranne 11 ja IFK Kuusela 11.

Kolmannessa erässä IFK puolusti edelleen todella tiukasti. Kuopiolaisten haaveet ottelun voitosta alkoivat lipua tavoittamattomiin ajassa 49:14, kun Mäkelä iski ottelun toisen osumansa Ranteen taakse. Syöttäjinä maalissa olivat jo neljännen syötön kirjauttanut 16-vuotias Yrjölä sekä Nenna Mehtonen. Molemmat joukkueet vihellettiin vielä kertaalleen jäähylle erän viimeisen kymmenminuuttisen aikana, mutta niiden aikana ei lisäosumia enää syntynyt. Ajassa 56:07 KalPa otti aikalisän ja Ranteen pois maaliltaan. Kun edes kuudes kenttäpelaaja ei tänään auttanut, IFK kuittasi ottelun loppulukemiksi 3-7 tyhjään maaliin Parkkosen toimesta. Torjunnat viimeisessä erässä Ranne 4 ja Kuusela 10. IFK:n ehdottomia hahmoja tänään ollut Kuusela torjui kaikkiaan 33 kertaa.

IFK otti voitollaan välieräsarjassa 1-0 johdon ja vei kotiedun itselleen. Ottelusarjan toinen ottelu pelataan torstaina 11.3. klo 19:15 alkaen Helsingissä. Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu-palvelun kautta.

IFK:n tehopelaajana häärinyt Siiri Yrjölä kommentoi peliä seuraavasti:
– Kokonaisuudessaan peli onnistui koko joukkueelta tosi hyvin. Onnistuttiin maalinteossa ja pysyttiin kokoajan pelin päällä.

Päävalmentaja Saara Niemi käänsi kehujen jälkeen katseensa kohti ottelusarjan toista ottelua.
– Ensimmäinen kymppi oli vähän ujoa peliä meiltä, ja KalPa sai vyörytettyä peliä meidän päässä. Pelirohkeus onneksi löytyi ja saimme omat vahvuutemme näkyviin. Meillä oli hyvä pyrkimys pelata maali kohti ja se näkyi tulostaululla. Saimme myös riisuttua Kalpan ylivoiman aseistaan. Kolmannen erän johtoasemassa uskalsimme pelata vielä hyvää kiekollista peliä, mutta myös olla tarvittavan tyly. Tästä on hyvä jatkaa taistelua.