HIFK – RoKi 7 – 1 (2-0, 3-0, 2-1)

RoKi (Rovaniemen Kiekko) oli päättänyt taktiikkansa viikon takaisen rökäletappion jälkeen: parkkeerataan bussi oman maalin eteen ja estetään Gimmojen maalinteko. HIFK:n ykkösketjun laiturina viilettävä Pauliina Salonen summasi peliin valmistautumisen: ”ennen peliä käytiin läpi vastustajan puolustusalueen kilpikonnapuolustusta, ettei tungeta aina siihen keskelle vaan käytetään myös viivaa”. Salonen itse on ollut hyvässä vauhdissa koko kauden: ”kun on ollut uusi joukkue ja pelitapa, niin sen myötä itsekkin olen yrittänyt pelata suoraviivaisemmin ja nopeampaa kiekkoa”.

HIFK:n oli jaksettava jauhaa hyökkäyspäässä ja luottaa omaan tekemiseensä. Vaarallisimmille maalipaikoille ei juurikaan päästy, ennen kuin Salonen pääsi yllättämään rovaniemeläisvahdin ensimmäisen erän puolivälissä. RoKi jatkoi sitkeää roikkumista. Erän lopulla Gimmat joutuivat alivoimalle ja vierailijat avasivat omaa ryhmittymistänsä. Tämä avasi paikan, josta Naisten Liigan tammikuun pelaajaksi valittu Michaela Pejzlova ei erehtynyt, tilanne 2-0 erätauolle lähtiessä.

Ketsuppipulloa avattiin vaivoin Gimmojen joukkuepelaamisen ja yksilötaidon avulla. Toisen erän maalintekijöiden pelipaidoista löytyivät tutut nimet: Pejzlova, Clara Rozier ja Sanni Vanhanen. Kolmas erä oli enää muodollisuus, ottelun lopulliset numerot saatiin muotoiltua Rozierin iltapäivän toisella maalilla ja Salosen viimeisen minuutin tahtomaalilla. Salonen sanaili omista osumistaan: ”ensimmäisessä maalissa oli hyvä hyökkäyspään puolustuspelaaminen ja saatiin karvattua kiekko meille. Ja siitä Clara heitti minulle siihen maalin eteen nappisyötön, siitä laitoin ykkösellä siihen kilven ja patjan väliin. Toisessa maalissa taas hyökkäyspäässä pyörittiin ja taas Clara heitti sieltä maalin takaa minulle siihen maalin eteen ja sitten vein sivulle tyhjiin”.

Huomenna Gimmojen vieraaksi Pirkkolaan saapuu Salosen vanhat pelikaverit Turusta. Pientä kipinää on ilmassa ja Pauliina naureskellen turun murteella tokaisi: ”tietenkin on aina vähä erilaista pelata vanhaa seuraa ja joukkuekavereita vastaan mutta sitten taas ihan samaa lätkää se on kuin yleensäkin. Ja tietysti semmoinen pieni ekstra henkinen lataus pitää ehkä ottaa, mutta muuten mennään omilla taidoilla ja joukkueen vahvuuksilla. Pitää vaan keskittyä siihen omaan tekemiseen ylipäätään ja tehdä töitä niin eiköhän se sillä hoidu”.

HIFK – TPS Pirkkolassa sunnuntaina 4.2. kello 15:00. Tervetuloa kannustamaan Gimmat voittoon!

Kuva: Alise Harju