HIFK – TPS 12 – 1 (3-0, 1-1, 8-0)

Runkosarjan viimeiseen kotiotteluun vastaan luisteli TPS. HIFK tuli otteluun vauhdilla, ja yleisö sai nauttia toinen toistaan hienommista maaleista. Välillä jopa tuntui, että rumia maaleja ei tehdä – vaan keskitytään upeisiin syöttöihin, josta oli nättiä viimeistellä. Iltapäivän pistekuningatar oli Clara Rozier kymmenellä tehopisteellään. Rozier ei myöntänyt, että pukukopissa olisi sovittu, että vain hienot maalit lasketaan: ”tottakai meillä on kilpailua joukkueessa, mutta tänään oltiin sovittu, että pysytään pelisuunnitelmassa ja nautitaan pelistä”.

Ensimmäisen kahden erän jälkeen lukemat olivat vielä turkulaisille siedettävät 4 – 1, mutta kentällä pelitilanteiden hallinta oli selkeästi kotijoukkueella. Rozier jatkoi: ”meillä on kopissa hyvä henki. Olemme päässeet takaisin omalle tasollemme ja palanneet voittojen tielle. Meidän täytyy ylläpitää tuota fiilistä, ja voittaa viimeiset kaksi runkosarjan ottelua”.

Kolmannessa erässä Gimmat päättivät ryöstää turkulaisten hunajapurkin ja takoivat taululle murskanumerot. Pääarkkitehtina hääri viisi maalia ja viisi syöttöpistettä saalistanut Rozier: ”nyt on kyllä uskomaton fiilis. Tällaista ei ole koskaan tapahtunut urallani, 10 pistettä yhteen peliin. Vaikka onkin kiva tehdä maaleja, niin ketjumme syöttökuviot olivat todella hyviä. Nautin todella paljon pelata ketjukavereideni kanssa”.

Rozier hilasi hirmutehoillaan itseään pistepörssissä ylöspäin – ennen runkosarjan kahta viimeistä matsia pistepörssin viiden parhaan joukossa on tällä hetkellä neljä Gimmaa.

Runkosarja päätetään maajoukkuetauon jälkeisenä viikonloppuna 17.-18.2. Lauantaina Gimmat kohtaa sarjaa johtavan Kiekko-Espoon Tapiolassa ja sunnuntaina HPK:n Hämeenlinnassa. Playoffit käynnistyvät Gimmojen osalta kotiottelulla lauantaina 24.2. ja tuleva vastustaja selviää runkosarjan viimeisillä kierroksilla.

Pistepörssin tilanne 4.2.2024 / TOP 5

1. Michaela Pejzlova, HIFK                   29 + 39 = 68
2. Sanni Vanhanen, HIFK                     26 + 37 = 63
3. Emma Nuutinen, Kiekko-Espoo      24 + 34 = 58
4. Julia Liikala, HIFK                            21 + 36 = 57
5. Clara Rozier, HIFK                            29 + 26 = 55

Kuva: Alise Harju