HIFK – Kärpät 8 – 0 (2-0, 4-0, 2-0)

Tänään Gimmat jatkoi siitä mihin eilen jäi. Ajassa 08:35 Michaela Pejzlova iski HIFK:n avausmaalin Julia Liikalan ja Athéna Locatellin syötöistä. Vajaa minuutti edellisen maalin jälkeen, ja Sanni Vanhanen kieputti Kärppä-puolustuksen solmuun; 2-0. Kello ajassa 09:18 ja syöttäjiksi Emilia Vesa ja Siiri Yrjölä. Tähän kohtaan Kärpät otti aikalisän. Se auttoi ja 2-0-luvuin jatkettiin toiseen erään. Torjunnat HIFK Iina Kuusela 5 ja Kärpät Kati Asikainen 11.

Toinen erä jatkui myös eilisen malliin. Clara Rozier sujautti kiekon maaliin Johanna Kemppaisen syötöstä ajassa 22:29, 3-0. Ajassa 30:11 Rozier lisäsi kotijoukkueen johdon 4-0:aan Yrjölän ja Pejzlovan syötöistä. Ajassa 31: 26 Kärpille tuomittiin jäähy ja IFK:n ylivoima pääsi jauhamaan. Ajassa 32:31 Erica Korhonen ohjasi kiekon maaliin Locatellin ja Rozierin syötöistä. Maali oli Korhosen ensimmäinen Naisten Liigan pudotuspeleissä. Erän lopulla Pejzlova kaunisteli vielä lukemia Liikalan syötöstä ja erä päätettiin tilanteeseen 6-0. Torjunnat Kuusela 6 ja Asikainen 19.

Kolmas erä jatkui kotijoukkueen hallinnassa. Ajassa 51:28 Yrjölä kirjautti maalin nimiinsä Pejzlovan ja Liikalan syötöistä. 11 sekuntia myöhemmin Vesa viimeisteli HIFK:n 8-0-johdon Vanhasen ja Mikaela Saukkosen syötöistä. Ottelu päättyi näihin lukemiin ja HIFK:lle 2-0-johto puolivälieräsarjassa, joka jatkuu keskiviikkona Oulussa. Torjunnat viimeisessä erässä Kuusela 10 ja Asikainen 14. Kuuselalle lupaavasti nollapeli pelinumeronsa määrällä torjuntoja.

Ottelun parhaina palkittiin HIFK:n Clara Rozier ja Kärppien Kati Asikainen. Suomen Urheiluhierojaopiston Raskaan työn Raatajana palkittiin tänään Veera Huotari.

Ottelun alussa palkittiin Kotiketjun lahjoittamilla Hilton Kalastajatorpan lahjakorteilla kuusi runkosarjassa ansioitunutta ja yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanutta pelaajaa: Michaela Pejzlova, Mikaela Saukkonen, Olivia Kylliäinen, Siiri Yrjölä, Johanna Kemppainen ja Kiia Lahtinen.