HIFK – Kärpät 12 – 0 (3-0, 5-0, 4-0)

1. Puolivälieräottelu, sarja 1-0

Naisten Liigan runkosarjan voittanut HIFK ja runkosarjassa 8. sijalle jäänyt Kärpät aloittivat Playoffit tänään Stadissa. Kotijoukkue HIFK tuli otteluun päättäväisenä ja aloitti maalinteon ajassa 08:44 kapteeni Karoliina Rantamäen toimesta, joka iski maaliin Emilia Vesan laukauksen. Toinen syöttäjänä Sanni Vanhanen. Toissapäivänä 45-vuotta täyttänyt lajilegenda Rantamäki on tiettävästi Naisten Liigan historian vanhin pelaaja. Toinen maali näki päivänvalon ajassa 13:04 ja tekijänä sama ketju, tällä kertaa maalinteosta huolehti Vanhanen, syöttäjinä Rantamäki ja Mikaela Saukkonen. Ajassa 15:39 Siiri Yrjölä vei IFK:n 3-0-johtoon, syöttäjinä Rantamäki ja Vesa. Erä päättyi näihin lukemiin. Torjunnat HIFK Kiia Lahtinen yksi ja Kärpät Kati Asikainen 12.

Toinen erä jatkui kotijoukkueen dominoinnilla, kun Clara Rozier syötettiin läpiajoon Michaela Pejzlovan toimesta. Hieno ylänurkkaviimeistely vei HIFK:n 4-0. Ajassa 26:24 Kärpät sai jäähyn, josta IFK heti rankaisi, kun ajassa 26:59 Vesasta kimposi kiekko ohi Asikaisen, syöttäjänä Yrjölä ja Pejzlova, 5-0. Ajassa 34:27 Pejzlova vei IFK:n 6-0-johtoon Athéna Locatellin syötöstä. Vajaa kaksiminuuttia edellisestä ja Vanhanen-Rantamäki-Vesa-ketju värkkäsi jo seuraavan maalin, 7-0. Vajaa minuutti edellisestä ja Johanna Kemppainen teki Erica Korhosen syötöstä lukemiksi 8-0. Erä päättyi 8-0-lukemiin. Torjunnat Lahtinen 9 ja Asikainen 15.

Kolmas erä jatkui IFK:n komennossa. Ajassa 44:21 Vanhanen-Vesa-Saukkonen kolmikko iski 9-0-lukemat. Ajassa 48:27 Kärpät joutui jäähylle ja IFK:n ylivoima jauhoi 10:nnen maalin. Tekijänä Vesa, syöttäjinä Yrjölä ja Pejzlova. Ajassa 53:51 Julia Liikala kiskaisi pudotuspelien ensimmäisensä Saukkosen ja Locatéllin syötöistä. Ottelun viimeinen maali syntyi ajassa 54:44 Nenna Mehtosen toimesta, syöttäjinä Eveliina Kitula ja Kemppainen. Peli päättyi lukemiin 12-0. Torjunnat Lahtinen 5 ja Asikainen 17. IFK:lle voitto 1. Puolivälierässä. Pelit jatkuvat huomenna Pirkkolassa klo 15:00.

Päävalmentaja Saara Niemi: – Vahva 60-minuuttinen, joukkue oli todella hyvin valmistautunut. Ei annettu Kärpille mitään mahdollisuuksia hyvällä omalla tekemisellä ja kaikki kentät pelasivat hyvin omissa rooleissaan. Mutta kuten tiedetään, yksi voitto vasta, huomenna homma alkaa alusta.

Joukkueiden parhaina palkittiin IFK:sta Karoliina Rantamäki ja Kärpistä Kati Asikainen. Suomen Urheiluhierojaopiston Raskaan työn Raataja-palkinnon sai HIFK:n Mikaela Saukkonen.