HIFK – Kärpät   5 – 2   (2-1, 2-1, 1-0)

Maaottelutauon jälkeen Gimmojen ensimmäinen liigaottelu pelattiin himassa ja vieraaksi saapui Oulun Kärpät. Vieraat tarjosivat hyvän haasteen mutta se ei sunnuntaina riittänyt, kun HIFK kaatoi Kärpät lukemin 5-2.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo ajassa 00:40, kun Ranskan maajoukkueessakin kunnostautunut Clara Rozier avasi Gimmojen pistetilin Johanna Kemppaisen ja Karoliina Rantamäen syötöistä. Ajassa 05:26 HIFK onnistui jälleen, kun kokoonpanoon palanneen Michaela Pejzlovan taidokkaat harhautukset veivät kotijoukkueen 2-0-johtoon. Syöttäjänä Gimmojen toisessa maalissa oli Matilda Nilsson. Erän loppupuolella ajassa 15:35 Kärppien aktiivinen karvauspeli tuotti tulosta ja vierasjoukkue pääsi kaventamaan Oona Havanan maalilla lukemiin 2-1.

Toinen erä alkoi molemmilla joukkueilla vähän tahmeasti ja omaa pelirytmiä jouduttiin hakemaan. Kärpät onnistuivat tasoittamaan pelin ylivoimalla lukemiin 2-2 Tilli Keräsen maalilla. Myös HIFK:n rytmi löytyi ja ylivoimalla, ajassa 37:03 Emmanuelle Passard onnistui tarkalla vedolla pienestä kulmasta siirtämään Gimmat 3-2-johtoon, syöttäjinä Kemppainen ja Yrjölä. Minuutin kuluttua tästä, Athena Locatellin hieno syöttö tavoitti Passardin, joka hyödynsi oman riparin ja onnistui toistamiseen. Kolmanteen erään siirryttiin Gimmojen johtaessa 4-2.

Viimeisessä erässä Kärpät hakivat raivokkaasti kavennusta ja pitävät HIFK:ta pinteessä. Maalia ei kuitenkaan syntynyt ja HIFK:n maalivahti Iina Kuusela piti maalin puhtaana. Ajassa 53:55 Kärpät ottivat aikalisän ja ajassa 54:13 maalivahti Johanna Oksman otettiin pois maalilta, tämä kuitenkin koitui vieraiden turmioksi, kun Veronika Lorencova riisti kiekon ja laittoi tyhjiin. Ottelun HIFK – Kärpät loppulukemiksi taululle merkattiin 5-2.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Kärppien Oona Havana ja HIFK:n Karoliina Rantamäki

Ottelun tilastot

Seuraava ottelu onkin paikallismatsi ja se skulataan himassa lauantaina 27.11., vieraana Kiekko-Espoon naiset naapurista.
Liput Ticketmasterista tai ovelta, tervetuloa!