Kiekko-Espoo – HIFK 2 – 4 (0-1, 0-1, 2-2)


Gimmat ottivat niskalenkin jo ottelun alkumetreillä, kun Julia Liikala lähti suoraviivaisesti ylös käyttäen kiekon Siiri Yrjölällä. Yrjölältä nopea kiekon palautus takaisin ja Liikala napautti kiekon sisään. Liikala kuvaili osumaansa: ”hyvä suora hyökkäys missä pakki [Yrjölä] lähti tukemaan hyökkäystä ja pääsin itse sitten täydessä vauhdissa luistelemaan Espoon pakkien välistä ja katsoin että etuyläkulma oli kivasti auki, niin sinnehän se sitten upposi”.

HIFK:n toinen osuma syntyi toisessa erässä, kun Pauliina Salonen pyörähti hyökkäysalueen laidassa ja laukaisi hiukan vaarattoman näköisen vedon, joka kuitenkin upposi Kiekko-Espoon maaliin. Gimmat eivät kuitenkaan höllänneet tahtia missään vaiheessa. Liikala oli ylpeä joukkueensa peli-ilmeestä: ”koko joukkueelta vahvaa tekemistä, kaikki oli hereillä alusta asti kamppailemaan kovaa ja pelaamaan rohkeasti omien vahvuuksien kautta”.

Johanna Kemppainen siirsi HIFK:n kolmen maalin johtoon ylivoimaosumallaan, mutta Gimmat tekivät ottelun lopusta itselleen hankalan ottaessaan jäähyjä. Ensimmäisen jäähyn aikana espoolaiset pääsivät kaventamaan. Toisen jäähyn aikana Liikala varmisti voiton tekemällä alivoimalla osuman tyhjään maaliin: ”saatiin kamppailtua irtokiekko [haltuun] ja pelasin sen laidan kautta itselle eteen mistä oli sitten helppo työ luistella kiekko melkein maaliin asti”.

Naisten liigan Suomen mestarille jaettava Aurora Borealis -malja on ensimmäisen kerran napattavissa torstaina kotihallissa Pirkkolassa. Liikalalla tavoite on kristallinkirkas: ”torstain matsi tulee olemaan tosi paljon päästä kiinni ja siitä kuka oikeasti haluaa voittaa. Kamppailla pitää kovaa ja hommia tehdä molempiin päihin. Sieltä se tulos sitten varmasti myös seuraa perässä!”

Torstaina punaista päälle ja kannustamaan Gimmat mestaruuteen! Ottelulippuja vielä rajoitetusti verkossa jäljellä ja loput liput myydään suoraan ovelta. Nappaa heti omasi!

Kuva: Alise Harju