KIEKKO-ESPOO – HIFK 3 – 5 (0-1, 3-2, 0-2)

Helsingin IFK:n naisten joukkue oli pelin päällä heti kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan Espoossa tänään. Joukkue oli vastustajansa tavoin vielä vajaanaisinen, mutta se ei juuri joukkueen otteissa näkynyt. Kaiken kaikkiaan ottelu tarjoili erinomaista kiekkoviihdettä elokuiseen perjantai-iltaan.

Maalinteon ottelussa aloitti IFK ja Fanny Jalonen, joka pääsi karkaamaan läpiajoon Krista Parkkosen erinomaisesta pystysyötöstä, ja napautti ajassa 13:01 oman laukauksensa paluukiekon tyylillä maaliin, 0-1. Toisessa erässä Kiekko-Espoo tuli tasoihin Nea Katajamäen maalilla ajassa 22:08. Tästä vajaa puoliminuuttia ja IFK johti jälleen, 1-2 osuma tehtiin Anni Peren mailasta. Reilu minuutti edellisestä, ja IFK:n ykköskenttä teki jälleen tuhojaan: Miressa Mäkelä maalasi ja ketjukaverit Jalonen ja Johanna Kemppainen syöttivät. Seuraava maali syntyi IFK:n jäähyn aikana Emmi Leinosen toimesta. Kiekko-Espoo jatkoi maalintekoa vielä kertaalleen toisessa erässä ja Sofia Nuutisen toimesta syntyi 3-3 tasoitus ajassa 31:19.

Ottelun kolmanteen erään tuli päättäväinen IFK. Ajassa 41:57 jo yhden maalin kiskaissut Mäkelä teki punaisten johto-osuman Anni Hietaharjun syötöstä. Ottelun viimeisen maalin teki IFK ja Kemppainen, joka laittoi kiekon maaliin ajassa 56:25. IFK peluutti ottelussa molempia kokoonpanossa olleita maalivahtejaan. Sekä ottelun aloittanut Iina Kuusela että Kiia Lahtinen osoittivat, että joukkueen maalivahtiosasto on todella nälkäinen ja haluaa pelata voitoista.

IFK:n päävalmentaja Saara Niemi oli tyytyväinen omiensa tekemiseen. – Upea startti kaudelle, täytyy olla todella ylpeä millä ilmeellä joukkue pelasi koko 60 minuuttia. Kova paine, rohkea kiekollinen pelaaminen ja vahva oma maalinedusta olivat teemoina tänään ja jokainen onnistui tehtävässään. Heittäytyminen pelille ja tähän hetkeen oli myös käsin kosketeltavaa. Saimme Naisten Akatemiasta lainaksi kolme pelaajaa, jotta pääsimme pelaamaan kolmella kentällä, nämä nuoret pelaajat (Veera Huotari, Erica Grönlund ja Erica Korhonen) pelasivat äärettömän ennakkoluulottomasti. Myös uudet tulokkaat maalivahteja myöten näyttivät taitonsa. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua.

Seuraava Stadin Gimmojen Pre Season-ottelu pelataan Karjaan Raaseporissa lauantaina 22.8. klo 17:00 alkaen TPS:aa vastaan. Naisten Liiga käynnistyy Kiekko-Espoota vastaan lauantaina 5.9. Malmilla.