IFK – ILVES 2 – 0 (0-0, 0-0, 2-0)

Viime viikonloppuna Tampereella vastakkain pelanneet IFK ja Ilves kohtasivat tänään Töölön Elisa-areenalla. Edellinen kohtaaminen päättyi Ilveksen 4-3-voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen. Tämän päivän ottelua varten joukkueet olivat opiskelleet toistensa peliä ja odotettavissa oli tasainen kamppailu. Ensimmäisen erän alkupuoliskolla IFK:lle tarjoutui ylivoima ajassa 06:48. IFK pyöritti hyvin mutta maaleja ei nähty. Erän paras tilanne tuli Michaela Pejzlovalle, jonka yritys kilpistyi kuitenkin Keisalan hanskaan. Jäähymerkintä jäi erän ainoaksi tilastomerkinnäksi. Erässä mentiin vauhdikkaasti päädystä päätyyn. Torjunnat erän jälkeen IFK Iina Kuusela 4 ja Ilves Anni Keisala 15.

Toinen erä jatkui ensimmäisen kaltaisena mutta hiukan maltillisemmalla vauhdilla. IFK hallitsi kenttätapahtumia kiekollisessa pelissä ja Ilves puolusti sananmukaisesti kynsin hampain. Erän parhaat IFK-tilanteet siunaantuivat Miressa Mäkelälle ja Emmi Juuselalle, jotka pääsivät nokikkain Keisalan kanssa. Torjunnat erän jälkeen Kuusela 7 ja Keisala 4.

Ottelun kolmannessa erässä alkoi IFK:lle vihdoin syntyä tulosta. Kapteeni Karoliina Rantamäki voitti irtokiekon hyökkäysalueen kulmassa, eteni kohti maalia ja sai Keisalan liikkeelle maalistaan. Samaan aikaan Mäkelä eteni takatolpalle, jonne Rantamäki laittoi nappisyötön; 1-0 IFK:lle ajassa 43:17. Tämän jälkeen Ilvekselle tarjoutui jopa kaksi mahdollisuutta tasoittaa ottelu IFK:n jäähyjen aikana. IFK kuitenkin selvitti alivoimat ja peitti pahimmat laukaukset. Ilveksen päävalmentaja Linda Leppänen otti aikalisän ajassa 56:48. Aikalisäkään ei auttanut vaan kotijoukkue teki seuraavan maalin. Rantamäki irtaantui läpiajoon ja iski lopullisen niitin Keisalan selän taakse ajassa 57:33. Hetkeä myöhemmin Ilves yritti vielä kavennusta ottamalla Keisalan pois maaliltaan. IFK piti kuitenkin oman päänsä puhtaana ja maalivahti Kuusela pelasi vuoden ensimmäisen nollapelin joukkueelleen.

Ottelun parhaina palkittiin IFK:sta Karoliina Rantamäki ja Ilveksestä Anna Kilponen.

Hienon nollapelin pelannut maalivahti IFK-maalivahti Iina Kuusela kommentoi ottelun tapahtumia oman silmikkonsa takaa. – Peli oli aikalailla meidän hallintaa. Uskottiin omaan tekemiseen ja painettiin loppuun asti hommia minkä myötä saatiin tehtyä vikassa erässä tarvittavat maalit voittoon. Itse pääsin suhteellisen helpolla, kun pelaajat puolustivat kurinalaisesti ja alivoimapeli sujui. Nyt tuntuu hyvältä palata takasin voittojen tielle, hän tunnelmoi.

Pistenaiset:
Karoliina Rantamäki 1 + 1 = 2
Miressa Mäkelä 1 + 0 = 1

Iina Kuusela HIFK 4 + 7 + 7 = 18
Anni Keisala Ilves 15 + 4 + 10 = 29 (Poissa maalilta: 58:21-58:55, 59:12-60:00)

IFK:n otteluohjelmassa seuraavana on ottelu KalPa:a vastaan Kuopiossa 31.1. ja seuraava kotiottelu pelataan 6.2. HPK:ta vastaan. Seuraa Gimmojen otteita Ruudusta!