ROKI – IFK 2 – 6 (0-1, 2-3, 0-2)

Naisten Liigan alkusarjan viimeiseen reissuviikonloppuun pohjoiseen Suomeen matkannut Stadin Gimmojen joukkue kohtasi tänään lauantaina Rovaniemen Kiekon. Kotijoukkue RoKi:n sijoitus ennen päivän ottelua oli 9. ja vierasjoukkue IFK on majaillut jo pidempään sijalla 3. Ottelun ensimmäinen erä oli tunnustelevaa peliä molemmilta joukkueilta. Oman mausteensa erään toi useat kaksiminuuttiset, joista IFK istui kolme kertaa ja RoKi kaksi kertaa. Jo ensimmäisen RoKi:n jäähyn aikana IFK onnistui maalinteossa. Ajassa 04:33 Emmi Juusela tykitti kiekon verkkoon. Syöttäjinä osumassa Michaela Pejzlova ja Emmanuelle Passard. Erän toisella puolikkaalla Juusela pääsi vielä kertaalleen läpiajoon, mutta RoKi:n maalissa pelannut Janika Järvikari veti pidemmän korren. Torjunnat ensimmäisessä erässä Järvikari 14 ja IFK:n Lumi Jääskeläinen 10.

Ottelun toisessa erässä jäähysuma jatkui. Ensin RoKi tappoi kaksi alivoimaansa ja sitten IFK joutui alivoimalle. Se ei kuitenkaan stadilaisia haitannut, ja ajassa 27:17 Emmanuelle Passard kasvatti johtoaan lukemiin 0-2. Vajaa kolme minuuttia tästä RoKi rikkoi Jääskeläisen kuparisen, maalintekijänä Jenna Hietala ja kotijoukkue takaisin peliin; 1-2. Seuraavat minuutit maaleja syntyi lisääkin, lähes tasatahtiin. Ajassa 31:41 IFK:n Passard teki ottelun toisensa Krista Parkkosen ja Athena Locatellin syötöistä, 1-3. Reilu minuutti tästä ja Parkkonen onnistui maalinteossa. Syötön maaliin antoivat Siiri Yrjölä ja Miressa Mäkelä.  Vain puoli minuuttia tästä ja Hietala yllätti Jääskeläisen toistamiseen, lukemat 2-4. Nämä lukemat jäivät voimaan kahden erän jälkeen. Erän torjunnat Järvikari 17 ja Jääskeläinen 7.

Vielä kolmannessakin erässä jäähyluukkujen ovet kävivät kuin Stockalla ennen vanhaan. IFK onnistui tappamaan kaksi alivoimaa ennen kuin maalinteossa jälleen onnistuttiin. Ajassa 45:58 Parkkonen teki toisen maalinsa, syöttäjänä Pejzlova, 2-5. Tämän jälkeen RoKi selviytyi alivoimastaan takaiskuitta. Erän neljän viimeisen minuutin aikana kotijoukkue otti aikalisän ja yritti vielä päästä peliin mukaan ottamalla maalivahdin pois. Tämä kostautui ottelun viimeisellä minuutilla ja IFK:n Fanny Jalonen viimeisteli rystynostollaan ja kauden ensimmäisellään ottelun loppulukemiksi 2-6. Syöttäjiksi  merkittiin Anni Pere ja Juusela. IFK:lle selkeä voitto ja kolme pistettä Lappi Areenalta. Torjunnat viimeisessä erässä Järvikari 21 ja Jääskeläinen 10.

IFK:n parhaana pelaajana palkittiin Krista Parkkonen.
– Aikaisesta aamusta huolimatta joukkue lähti hyvällä sykkeellä hakemaan matsista voittoa. Peli oli alusta loppuun suhteellisen sekavaa ja kiekko pomppi vähän kaikilla. Pystyimme kuitenkin hyödyntämään riittävän monta maalintekopaikkaa ja pelaamaan joukkueena täydet pisteet meidän matkaan.