Viime kausi poiki HIFK:n naisjoukkueelle SM-pronssia. Nyt on kiiltävämmät mitalit tähtäimessä.

HIFK:n naisten joukkuetta ja toimintaedellytyksiä on rakennettu määrätietoisesti kolmen vuoden ajan ja viime keväänä palkintona siitä seuraan saatiin pronssimitalit. Finaalipaikkakin jäi harmittavan pienestä kiinni ja välierien tappiosta jäi koko jengille paljon hampaankoloon.

Joukkue on säilynyt hyvin koossa viime kaudesta ja uusia pelaajia tuli vain neljä. Runko on taas vuoden kokeneempi ja tulopuolella on kaksi maajoukkuepelaajaa ja nuoria lahjakkuuksia.

– Pronssista lähdetään kirkastamaan mitalin väriä ja kehittämään peliä ja toimintaa. Meillä on hieno tilanne, kun pääsemme jatkamaan siitä, mihin keväällä jäätiin. Peli-identiteettiä tai pelitapaa ei tarvitse muuttaa, koska näimme, että ne toimivat, kertoo päävalmentaja Saara Niemi.

HIFK:hon liittyivät Matilda Nilsson ja Julia Liikala, jotka edustivat Suomea elokuussa MM-pronssia voittaneessa joukkueessa. KalPasta siirtynyt Nilsson on tehnyt kahdeksan kauden aikana Naisten liigassa 216 ottelussa tehot 177+150=327 ja Liikala on takonut neljällä kaudella 42+69=111 tehopistettä HPK:ssa.

Ulkomaalaisosasto on ennallaan, eli ilmasilta Ranskaan ja Tshekkiin toimii edelleen. Joukkueessa pelaavat ranskalaiset Athéna Locatelli, Clara Rozier ja Emmanuelle Passard sekä tshekit Michaela Pejzlova ja Veronica Lorencova.

Aikuisten ja nuorten maajoukkuepelaajia on paljon, mikä kertoo Stadin Gimmojen laadukkaasta työstä, mutta se aiheuttaa myös paljon poissaoloja harjoituksista ja peleistä elokuussa ja kauden aikana.

– Tässä asiassa korostuu meidän pelaajapolkumme tärkeys. Vaikka paljon pelaajia on maajoukkuepeleissä, olemme pystyneet koko ajan harjoittelemaan normaalisti ja laadukkaasti ja myös pelaamaan normaalin määrän harjoituspelejä, Niemi sanoo.