LA 21.9.2024 HIFK – Kiekko-Espoo 3 – 6 (1-2, 1-3, 1-1)

Gimmojen kauden 24-25 ensimmäinen ottelu Pirkkolassa avattiin HIFK:n viime kauden mestaruusviirin paljastuksella. Juhlallisuuksissa hekumoitiin viime kevään finaalisarjan videokoosteella, jossa vastustajana oli tänään Pirkkolaan vieraaksi saapunut Kiekko-Espoo. Gimmojen hyökkäykseen on tälle kaudelle palannut Emmi Juusela, joka keskittyi pari vuotta ringetteen. Juusela on ollut tyytyväinen paluusta kiekon pariin: “on ollut tosi kiva palata. Olen päässyt hyvin mukaan ja on kiva nähdä miten oma peli kokoajan kehittyy kun pääsee vielä enemmän haastamaan itseään”.

Vasta 21-vuotias Juusela tuo kokemusta kentälle ja pukukoppiin, mutta on jatkuvasti halukas ottamaan uusia kehitysaskeleita: “odotan itseni haastamista ja kehittymistä ja nähdä mihin se riittää. Joukkueena odotan sitä että pystytään kokoajan parantamaan yhteistä peliä ja löytämään asiat mitkä meillä toimii. Odotan myös sitä että pystytään vetämään kokoajan täysillä mutta rennosti”.

Espoolaiset eivät nauttineet alkujuhlallisuuksista ja pistivät kaukalon puolella isompaa vaihdetta heti ottelun alussa päästen kahden maalin johtoon. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Emmi Juusela sai syötettyä näppärästi kiekon maalinedustalle, josta Johanna Kemppainen ei erehtynyt – kiekko varmasti maaliin. Toisessa erässä Kiekko-Espoo lisäsivät karkumatkaa kolmella lisäosumalla, ennen kuin Gimmat pääsivät taas maalin makuun. Pauliina Salonen nousi maalin edustalle ja kiekko kimmahti laukauksesta Anni Perelle, joka upotti kiekon varmasti espoolaisvahdin taakse.

Viimeinen erä ei tuonut toivottua tulosta Gimmoille, vaan sarjapisteet lähti espoolaisten matkaan. Ottelun viimeisellä minuutilla Pere pääsi vielä tekemään illan toisen maalinsa. Lopputulos ei miellyttänyt Juuselaa, mutta hän näki paljon positiivistakin ja jakoi kiitoksia ketjukavereilleen alkukaudesta: “ tykkään pelata Peren ja Salosen kanssa, me ollaan samanlaisia pelaajia ja pystytään tuomaan toistemme vahvuuksia esille. Odotan innolla miten meidän kentän peli tästä koko ajan kehittyy”. Juuselan analyysi ottelusta oli lyhyt ja ytimekäs: “Espoo osasi rokottaa meidän omista virheistä ja oli kokonaisuudessaan maalinteossa tehokkaampia kuin me”.

Tehopisteet:
Anni Pere 2 + 0 = 2
Johanna Kemppainen 1 + 1 = 2
Emmi Juusela 0 + 2 = 2
Pauliina Salonen 0 + 2 = 2
Ilona Palin 0 + 1 = 1

MV Miia Vainio 31 torjuntaa

Kuva: Alise Harju @alisepics