15.9.2024 Kuortane – HIFK 3 – 0  (0-0, 1-0, 2-0)

Gimmat saapui Kuortaneelle hyvällä sykkeellä. Joukkueen varakapteeni Olivia Kylliäinen löysi paljon hyvää uudistuneen joukkueen tekemisestä: “alkukausi on vaikuttanut oikein hyvältä. Joukkue on erittäin motivoitunut ja energinen. Toki uudella joukkueella menee hetki, että päästään kaikki pelissä samalle sivulle. Mutta mitä enemmän pääsemme pelaamaan yhdessä sitä paremmin pääsemme siihen (samalle sivulle)”.

HIFK:lla oli paikkoja maalintekoon useita – oli kahden pelaajan ylivoimaa sekä läpiajoa. Onnistumisia ei vain syntynyt. Kuortane taasen rokotti armottomasti. Kylliäinen sanoitti ottelun kulkua: “yksinkertaisesti Kuortane oli tänään parempi kuin me. Kuortaneen agressiivinen karvaus aiheutti meille vaikeuksia avauspelaamisessa varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä minkä takia emme saaneet omaa kiekollista peliä toimimaan. Lisäksi ylivoimalla kiekon ja pelaajien pitää liikkua nopeammin”.

Vanha kiekkokaukaloiden viisaus kuuluu, että jos ei tee maalin maalia, niin voittaminen on aika harvinaista. Tämä koitui tällä kertaa Gimmojen kohtaloksi. Kylliäinen ei ollut tyytyväinen tappioon ja käänsi ajatukset jo ensi lauantain otteluun. Kyseessä on kauden ensimmäinen kotiottelu Pirkkolassa ja ennen ottelua nostetaan viime kauden mestaruusviiri: “pelissä on varmasti todella paljon tunnetta ja pelin vaade tulee olemaan korkea. Meidän täytyy olla valmiita taistelemaan ja antamaan kaikkemme koko pelin ajan”.

MV Miia Vainio 26 torjuntaa

Kuva: Alise Harju @alisepics