HIFK – TPS   7 – 2   (5-1, 1-0, 1-1)

Tästä pelistä liikkeelle lähtenyt kuuden ottelun himaputki alkoi Tepsiä vastaan ja ottelun alkuasetelmat vaikuttivat ensimmäisen erän alussa suhteellisen tasaväkisiltä, mutta sitten tapahtui jotain ja Tepsiä vietiin, jos nyt ei ihan 6-0 niin ainakin siihen suuntaan. Toisessa ja kolmannessa erässä peli vaikutti jälleen tasaväkiseltä, molemmat joukkueet kasvattivat lähinnä jäähyminuuttisaldoja maalisaldojen sijaan.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 08:08, kun Karoliina Rantamäki kamppaili kiekon haltuun TPS:n puolustusalueella, antoi tarkan syötön Mikaela Saukkoselle, joka siirsi HIFK:n 1-0-johtoon komealla vedolla vasempaan ylänurkkaan. TPS onnistui tasoittamaan pelin 1-1 ajassa 10:48 Ines Lukkarilan maalilla. Tasatilanne ei kauan ehtinyt pysyä taululla, kun HIFK alkoi nakuttaa maaleja tasaiseen tahtiin. HIFK:n toinen maali nähtiin ajassa 11:24, kun Matilda Nilsson hyödynsi Ilona Palinin vedosta syntyneen riparin. Gimmojen 2-1-maalin toisena syöttäjänä oli Siiri Yrjölä. Vajaa minuutti tästä HIFK teki kolmannen maalin, kun Mia Heikuri pääsi karkuun ja toimitti kiekon tyylikkäällä rannevedolla yläpesään. Maali oli Heikurille kauden ensimmäinen.

Ajassa 12:09 TPS otti aikalisän, joka ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta ja ajassa 15:49 nähtiin Gimmojen neljäs maali, kun Heikuri onnistui toistamiseen ja ohjasi Saukkosen jäätävän siniviivavedon maaliin. HIFK nappasi vielä yhden osuman ajassa 16:38, kun Rantamäki syötti vastustajan maalin takaa Henni Virtaselle, joka viimeisteli Gimmojen viidennen osuman ja ottelulukemat 5-1. Samassa ajassa TPS vaihtoi maalivahtia ja Suvi Saarisen tilalle siirtyi Gimmoissa toissa kaudella pelannut Mila Houni.

HIFK:n toinen erä alkoi liukkaasti, kun ajassa 22:50 Julia Liikala siirsi kotijoukkueen 6-1-johtoon Palinin ja Virtasen syötöistä. Kolmannessa erässä, ajassa 48:07 vieraat saivat vielä ylivoimakavennuksen Pauliina Salosen maalista ja ajassa 50:47 kotijoukkueen seitsemännen maalin taiteilee Rantamäki Yrjölän upeasta oman päädyn pystysyötöstä. Perjantaina Tepsiä vietiin Pirkkolassa ja ottelun loppulukemat 7-2 ja täydet pisteet Gimmoille.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin TPS:n Ines Lukkarila ja HIFK:n Mia Heikuri.

Ei voi kuin ihailla joukkueen taistelumoraalia tänään, vielä kun kahdeksan vakiokokoonpanon pelaajaa on poissa. Naisten Akatemiasta nostettu 15-vuotias Ilona Palin pelasi elämänsä  ensimmäisen pelinsä Naisten Liigassa ja pääsi heti tehopisteille, upea suoritus häneltä. Lisäksi moni pelaaja nosti omaa tasoaan lisääntyneen vastuun myötä. Meidän laaja materiaali ja työ pelaajapolun eteen näkyi konkreettisesti tänään kentällä, IFK:n päävalmentaja Saara Niemi kiitteli.

Maalivahtien torjunnat:
HIFK Iina Kuusela 10 + 3 + 12 = 19
TPS Suvi Saarinen 11 + 0 + 0 = 11 Peliaika: 16:38 (Vaihto ajassa: 16:38 tilanteessa 5 – 1)

Ottelun tilastot

Naisten Liigan parin viikon maajoukkuetauon jälkeen seuraava ottelu skulataan himassa sunnuntaina 21.11. ja vieraaksi saapuu Kärpät Oulusta.
Liput Ticketmasterista tai ovelta. Tervetuloa!