KIEKKO-ESPOO – HIFK 1 – 3 (0-1, 1-0, 0-2)

Viime kevään finalistit kohtasivat viikon maajoukkuetauon jälkeen keskiviikkoillan pelissä. Ottelun ensimmäinen erä oli kotijoukkueen hallintaa. Erän viimeisen 10 sekuntin kohdalla Naisten Liigan Lokakuun Kuukauden pelaajaksi valittu Gimmojen Julia Liikala päästi vierasjoukkueen ilon irti alivoimamaalillaan. Torjunnat erässä Espoon Tiia Pajarinen 2 ja HIFK:n Kiia Lahtinen 8.

Toinen erä pelissä mentiin coast-to-coast eli päädystä toiseen. Erän ainoan maalin teki kotijoukkue, kun ajassa 22:19 Sofia Nuutinen tasoitti pelin 1-1:een. Lukemat jäivät tähän erän päätyttyä. Torjunnat Pajarinen 8 ja Lahtinen 11.

Kolmannessa erässä tiukka taistelu jatkui. Ajassa 47:55 Espoolle tuomittiin jäähy. Vain 16 sekunnin ylivoiman jälkeen HIFK siirtyi 1-2-johtoon Clara Rozierin ylivoimamaalilla. Syöttäjinä Michaela Pejzlova ja Siiri Yrjölä. Molemmat joukkueet puolustivat uhrautuvasti ja vain harvat laukausyritykset pääsivät maalille saakka. Ajassa 57:14 HIFK iski lopullisen ratkaisun otteluun, kun Pejzlova karkasi espoolaispuolustajilta ja harhautti Pajarisen; 1-3. Torjunnat kolmannessa erässä Pajarinen 2 ja Lahtinen 5. Kolme pistettä HIFK:lle.

Päävalmentaja Saara Niemi:
– Ottelu oli hieno kasvutarina joukkueelta. Kahden rikkonaisen erän jälkeen löydettiin kolmanteen erään hyvä henki ja vire. Tehtiin päätös että hoidetaan tämä yhdessä. Isona pelaajana tänään synttäreitään viettänyt maalivahti Kiia Lahtinen. Taisteluvoitto joukkueelta.