Helsingin IFK:n naisten edustusjoukkueen valmistautuminen sarjakauteen on sujunut ennakkosuunnitelmien mukaisesti, odotukset ja tunnelmat ensimmäisen sarjapelin alla ovat korkealla.

Monipuolinen kesä- ja oheisharjoittelu sekä harjoituspelit niin naisten liigajoukkueita kuin IFK:n C2-junnuja vastaan ovat olleet hyviä osoituksia määrätietoisestä työstä, jota koko joukkue on tehnyt matkalla kohti tavoitteita. Ensimmäinen harjoituspeli katseltiin, kun naisten maajoukkuepelaajia vilisevä Blues takoi maaleja. Muita liigajoukkueita – KJT, HPK ja TPS – vastaan pelattiin tasapelit varsinaisella peliajalla.

Joukkueen rosteriin on saatu uusia vahvistuksia, hyökkäykseen Henni Virtanen ja Sanna-Mari Kiukas, maalivahtiosastolla rinkiin on tullut Lumi Jääskeläinen.

– Kauteen valmistava jakso on takanapäin ja joukkue on hyvin hitsautunut yhteen. On suuri kunnia kuulua HIFK perheeseen ja hienoa nähdä, miten meidät on uudessa organisaatiossa otettu vastaan. Iso kiitos jo tässä vaiheessa uusille yhteistyökumppaneille ja Liiga-IFK:lle, jotka mahdollistavat toimintamme. Syksyn tavoitteena on voittaa oma lohko ja saada suora paikka tammikuussa alkavaan Mestikseen. Mestiksen kaksi parasta pääsevät karsimaan naisten Liigapaikasta ja näissä kahinoissa me totta kai haluamme olla mukana. Niin omat kuin ulkopuolisten odotukset joukkueen menestyksen suhteen ovat totta kai suuret, mutta olemme tähän varautuneet. Harjoittelemme syksyn kovaa niin jäällä kuin sen ulkopuolella sekä pelaamme poikapelejä sarjaotteluiden rinnalla, kertoi joukkueen päävalmentaja Saara Niemi.

– Joukkueen kanssa olemme paljon puhuneet hetkessä elämisestä ja itsensä likoon laittamisesta. Elämme siis tässä ja nyt nauttien arjesta!

Mestiskarsinta käynnistyy vieraspelillä lauantaina 15.9 Loimaalla Rocketsia vastaan. Ensimmäinen kotipeli Malmin jäähallissa on EKS’iä vastaan perjantaina 21.9. klo 18.05.

Punaista päälle ja katsomoon kannustamaan Stadin Gimmoja!