Stadin Gimmoissa menneellä kaudella Suomen mestaruuden voittanut Iina Kuusela, 27, ilmoitti kesän alussa lopettavansa pelaamisen kauteen 22-23. ”22-vuotta sitten luistimet ekan kerran jalkaan ja nyt on tullut mun maalivahdin ura päätökseen. Enää ei vaan löydy virtaa yhdistää 8h työpäiviä pelaamisen kanssa. Asenne kun on se et mitä tehään niin tehää täysillä”, Kuusela kirjoitti Instagram-tilillään.

Menneellä kaudella Kuusela kärsi pitkästä loukkaantumisesta. – Aloitimme keskusteluja valmentamisesta Iinan kanssa jo hyvän aikaa sitten. Näen että hän on persoonana juuri sellainen, joka varmasti tulee pärjäämään myös vaativassa valmentajan roolissa. Varhaiskasvatuksen opettajana pedagoginen osaaminen taustalla tekee ihmisten kanssa toimimisesta luontevaa, tyttöjen junioripäällikkö Johanna Sandqvist kuvailee.

Kuusela tulee kaudella 23-24 toimimaan naisten Challenger- ja Akatemia-joukkueiden maalivahtivalmentajana. – Olemme todella iloisia että pääsemme jatkamaan yhteistyötä Iinan kanssa, nyt valmentajana. Hän tulee kuin tilauksesta mukaan auttamaan meidän maalivahtejamme kehittymään eteenpäin. Hienoa, että pelaajat haluavat jatkaa lajin parissa oman tiivistahtisen uransa jälkeen. Se on tärkeätä uusille sukupolville, naisten Akatemian ja Challengerin kehityskoordinaattorina toukokuussa aloittanut Nikolas Sepponen iloitsee.

Kuusela itse on päässyt pureskelemaan uutta tehtäväänsä mielessään kesän aikana. – Innostuneet ja odottavaiset fiilikset tulevasta valmennuspestistä. Pääsen hyödyntämään omaa kokemusta, mutta varmasti myös oppimaan paljon uutta. HIFK:ssa ollaan jo vuosia määrätietoisesti kehitetty tyttö- ja naiskiekkoa, joten on tosi hienoa päästä mukaan siihen porukkaan. Paljon tuttuja valmentajia ja taustatiimiä, mikä tekee tähän pestiin hyppäämisestä entistäkin mielekkäämpää.

Tervetuloa mukaan valmentajapolullemme Iina!