18.10.2024 HIFK – TPS 2 – 1 VL (0-0, 1-0, 0-1, 0-0)

 

Pirkkolan perjantai-illassa oli juhlan tuntua, kun ennen ottelun alkua Stadin Gimmojen Johanna Kemppainen kukitettiin 300 sadan pääsarjaottelun rajapyykistä. HIFK:n kokeneempaan kaartiin kuuluva Kemppainen on nähnyt ja kokenut paljon uransa aikana: “sarja ja pelaaminen on mielestäni kehittynyt tässä ajassa. Toki sarjat ulkomailla ovat vieneet paljon lahjakkaita pelaajia ja ulkomaalaisia pelaajia pois Suomesta. Kuitenkin tälle kaudelle tehdyt muutokset esimerkiksi brändäyksen eteen näen positiivisina asioina. Kehitettävää kuitenkin vielä on”. Juhlallisuudet jatkuivat, sillä viiden Gimman pelipaitoihin oli ommeltu yksi tähti merkkinä sadasta pelistä HIFK:n paidassa – Kemppaisen lisäksi tähän joukkoon liittyivät Olivia Kylliäinen, Athéna Locatelli, Anni Pere ja Satu-Maaria Vihervuori.

Kun kiekko vihdoin tippui jäähän, oli peli alusta loppuun erinomaista viihdettä. Ensimmäinen erä päättyi maalittomana, vaikka kummallakin joukkueella oli omat paikkansa. Toisen erän lopulla HIFK:n aktiivinen karvaus tuotti tulosta, kun Nellie Karlberg syötöllään vapautti Iida Lappalaisen kasvotusten turkulaisvahdin kanssa. Lappalainen ei erehtynyt, vaan napautti kiekon varmasti maaliin. Erän viimeisellä minuutilla TPS pelaajat jo tuulettivat tasoitusmaalia, mutta videotarkistuksesta näkyi selvästi, että kiekko kolisi vain tolpissa. TPS tuli kolmannessa erässä tasoihin, ja peli eteni jatkoajalle. Kemppaisen mukaan luottoa riittää tiukkoihin paikkoihin: “Kopissa on todella hyvä henki. Uudet pelaajat ovat löytäneet oman paikkansa joukkueessa ja olemme hioutuneet niin jäällä kuin jään ulkopuolella hyvin yhteen”.

Kun jatkoajallakaan ei ratkaisua syntynyt, siirryttiin voittomaalikilpailuun. Koko alkukauden loistavasti pelannut Miia Vainio HIFK:n maalinsuulla toimi jälleen kerran voiton mahdollistajana. Kemppainen kehui ansaitusti: “Miia on todella hyvä maalivahti. Hän on agressiivinen ja itsevarma maalissa. Tiukan paikan tullen pystyy ottamaan pelin kannalta arvokkaita koppeja kiinni”.

Voittomaalikilpailussa ratkaisu nähtiin vasta seitsemännessä parissa, kun Pere laukoi kiekon tarkasti maaliin ja Vainio torjui TPS:n tasoittavan yrityksen. Näin lisäpiste jäi Stadiin. Sunnuntaina Gimmat kohtaavat sarjakärjen Kiekko-Espoon. “Kovaa ja fyysistä peliä on odotettavissa. Kova luotto meidän jengiin ja hieno mahdollisuus päästä haastamaan kärkijoukkuetta”, kapteenistoon kuuluva Kemppainen pyöritteli.

Tehopisteet:
Iida Lappalainen 1 + 0 = 1
Anni Pere 1 + 0 = 1
Nellie Karlberg 0 + 1 = 1
Ella Turunen 0 + 1 = 1

MV Miia Vainio 23 torjuntaa

Kuva: Alise Harju @alisepics