29.9.2024 Kärpät – HIFK 1 – 4 (0-1, 0-2, 1-1)

Pohjoisen kiertueen jälkimmäisessä ottelussa Gimmat kohtasi Oulun Kärpät. HIFK:n kakkosketju oli viikonlopun aikana hurjassa vireessä, tehopisteitä kertyi yhteensä 14 kappaletta. Ketjun toisessa laidassa viilettää Erica Korhonen, joka onnistui maalinteossa Kärppiä vastaan kahdesti. Korhonen oli erittäin tyytyväinen viikonlopun peleihin: “meidän kenttä pystyi luomaan hyviä maalipaikkoja ja omista lähdöt sujui hyvin. [Ennen ottelua] valmennus painotti viivojen voittamista ja nopeaa pelin kääntämistä”.

Gimmojen ensimmäinen maali oli Korhosen käsialaa. Hän nousi vasemmalta laidalta ja pääsi häirinnästä huolimatta laukomaan. Napakka laukaus tarkistettiin videolta, kiekko kävi takaraudassa ja aloitus vietiin keskiympyrään.

Korhonen kommentoi onnistumisiaan: “ensimmäisessä maalissa oli hyvä keskialueen peli meidän hyökkäyskolmikolta. Anni Pere antoi hyvän syötön Pauliina Saloselle, josta hän jatkoi minulle vauhtiin ja pääsin vetämään b-pisteen kohdalta. Toisessa maalissa Pere pääsi läpiajoon ja kiekko kimposi maalivahdin varusteista maalin eteen, josta vedin riparin sisään”.

Kakkosketju vastasi tänään kaikista HIFK:n maaleista. Ottelun puolivälissä Salonen siirsi Gimmat jo kolmen maalin johtoon. Kolmannen erän lopulla taas Pere viimeisteli ottelun loppulukemat ylivoimalla 1 – 4.

Ensi viikonloppuna on edessä vain yksi ottelu, kun Gimmat saa vieraaksi lauantaina sarjaa johtavan Ilveksen. Korhonen kiteytti joukkueen teemat tulevaan viikonloppuun: “tämän päivän pelistä otamme mukaan kiekossa pysymisen ja yksinkertaisen pelin. Kehitettävää on viivojen voittamisessa ja luistelussa”.

Tehopisteet:
Anni Pere 1 + 3 = 4
Erica Korhonen 2 + 1 = 3
Pauliina Salonen 1 + 1 = 2
Heidi Holmberg 0 + 1 = 1
Athéna Locatelli 0 + 1 = 1
Satu-Maaria Vihervuori 0 + 1 = 1

MV Miia Vainio 15 torjuntaa

Kuva: Alise Harju @alisepics