Su 22.9.2024 TPS – HIFK 5 – 4 VL (1-1, 0-1, 3-2, 0-0)

Gimmojen vierasmatsi Turussa alkoi hyvissä merkeissä, kun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Athéna Locatelli laukoi siniviivalta ja Pauliina Salonen pääsi ohjaamaan maalin edestä kiekon maaliin. TPS kuitenkin tasoitti ottelun ennen erän puoliväliä.

Toinen erä alkoi Gimmojen kannalta mieluisasti, kun puolustaja Aada Holmin täysin ohi suuntautunut laukaus muutti turkulaispelaajasta suuntaa ja päätyi verkon perukoille. HIFK:n Akatemiasta nostettu Holm on yksi pelaajista, joka hakee läpimurtoa Gimmojen edustusjoukkueessa. Hän itse naureskeli leveästi uransa avausmaalia Auroraliigassa: “käy se joulu minullakin”.

Kolmannen erän alussa Aino Lehikoinen teki loistavan kiekonriiston ja pääsi laukomaan kiekon varmasti maaliin. Ottelu oli hyvin Gimmojen hallussa, mutta hetkeä myöhemmin nähtiin kuitenkin reilun minuutin aikana kaksi turkulaisosumaa ja peli olikin yhtäkkiä tasan.

Julia Kuhta siirsi Gimmat ylivoimalla taas maalin johtoon, kunnes TPS minuuttia myöhemmin tuli taas tasoihin. Enempää maaleja ei tehty peli- eikä jatkoajalla ja näin ottelun ratkaisu nähtiin voittomaalikilpailussa. Turkulaiset vetivät pidemmän korren viidennessä parissa ja Gimmat joutuivat palaamaan himaan vain yhden sarjapisteen kanssa.

Tehopisteet:
Julia Kuhta 1 + 1 = 2
Pauliina Salonen 1 + 0 = 1
Aada Holm 1 + 0 = 1
Aino Lehikoinen 1 + 0 = 1
Satu-Maaria Vihervuori 0 + 1 = 1
Athéna Locatelli 0 + 1 = 1
Emma Lappalainen 0 + 1 = 1
Johanna Kemppainen 0 + 1 = 1

MV Tea Koljonen 14 torjuntaa

Kuva: Timo Savela